Sud-africanii din Johannesburg au lăudat-o marți (11 iulie) pe campioana olimpică Caster Semenya, după ce cea mai înaltă instanță europeană pentru drepturile omului a decis că ar trebui să i se ofere o nouă șansă de a lupta împotriva cerinței ca sportivele cu testosteron natural ridicat să ia medicamente pentru a-l reduce, potrivit Reuters.
Dubla campioană olimpică sud-africană la 800 m, în vârstă de 32 de ani, a abordat Curtea Europeană a Drepturilor Omului în februarie 2021, după ce a pierdut recursurile la CAS, cea mai înaltă instanță a sportului, și la Tribunalul Federal Elvețian (SFT) într-o luptă juridică de lungă durată.
CEDO a hotărât, cu o majoritate slabă de patru voturi la trei, că recursul inițial al sportivei Caster Semenya împotriva regulamentelor World Athletics nu a fost luat în seamă în mod corespunzător.
Sud-africanii sunt bucuroși acum pentru că celebra lor sportivă, campioana Caster Semenya, a fost absolvită de vină.
Liderii africani sosesc în Rusia pentru a discuta planul de pace cu Putin
Liderii din mai multe țări africane au sosit, sâmbătă, în Rusia, în cadrul “misiunii de pace” pe care o desfășoară, transmite Fox News.
Președinții din Comore, Senegal, Africa de Sud și Zambia s-au alăturat premierului egiptean și diplomaților din Congo și Uganda pentru această călătorie.
Misiunea diplomatică a ajuns la Sankt Petersburg pentru o audiență cu președintele rus Vladimir Putin.
Putin se află în oraș pentru un forum de afaceri, unde a vorbit, vineri, despre desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus.
Africa a resimțit conflictul dintre Rusia și Ucraina din punct de vedere economic, deoarece o mare parte din importurile lor cheie de alimente și îngrășăminte din regiune au fost întrerupte.
Trimisul liderilor africani s-a întâlnit anterior cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, în timpul primei etape a misiunii lor de pace.
“Acest conflict afectează Africa în mod negativ”, a declarat președintele sud-african Cyril Ramaphosa, în cadrul unei conferințe de presă de vineri. “Cred că ucrainenii simt că trebuie să lupte și să nu renunțe. Drumul spre pace este foarte dificil”.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!