0.3 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăVideoParisul vrea să extindă cel mai mare sistem de răcire cu apă...

Parisul vrea să extindă cel mai mare sistem de răcire cu apă din Europa

Parisul intenționează să extindă un sistem urban de răcire care se bazează pe apă din râul Sena, deoarece încearcă să răspundă cererii tot mai mari de aer condiționat, reducând în același timp emisiile de carbon, a declarat secretarul general al Parisului, Fraicheur Raphaelle Nayral, potrivit Reuters.

Parisul intenționează să-și extindă sistemul de răcire urban deoarece își propune să satisfacă cererea în creștere pentru aer condiționat, reducând în același timp emisiile de carbon

Cea mai mare rețea de răcire din Europa atrage apa din râul Sena pentru a deservi locațiile din oraș, inclusiv clădirile care vor fi folosite pentru Jocurile de la Paris din 2024.
 „ Aici este pompată apa din Sena. Aici sunt două niveluri identice care sunt echipate cu mașini de răcire care răcesc un circuit de apă. Atunci, acesta este sectorul pompelor, scopul lor este de a pompa apă fie în interiorul rețelei sau în cadrul centralei electrice. Și acesta este nivelul la care găsim apa Senei, aici avem interfața dintre apa Senei și apă, care a fost încălzită în timpul procesului de a crea răcoare. După, apa Senei se întoarce, deci rămâne în uzină doar câteva secunde înainte de a se întoarce la râu”.

Planurile ar dezvolta sistemul în părțile de sud ale orașului și l-ar extinde la spitale, centre de zi și case de bătrâni

Parisul speră să tripleze rețeaua la aproximativ 155 de mile până în 2042

„ Dacă reușim să dezvoltăm o astfel de rețea de răcire urbană, în loc de aer condiționat autonom, am putea într-adevăr să reușim să controlăm nivelul emisiilor de carbon din aerul condiționat la Paris. Emisiile care sunt legate de producerea de răcire în lume vor crește oricum, dacă alegem soluții colective care să fie rezistente și eficiente, echilibrul rece va continua să crească ușor pentru că cererea va crește, dar va fi foarte restrânsă în comparație cu o situație în care fiecare are echipamentul său și fiecare om pentru sine”.

România va exporta energie în Europa

România va exporta energie în Europa după ce vor intra în funcțiune noile centrale nucleare.

România va primi din partea Statelor Unite cea mai nouă tehnologie nucleară civilă. Tehnologia americană permite construirea de reactoare nucleare de mici dimensiuni.

O discuție pe acest subiect s-a purtat, la Glasgow (Marea Britanie), între președinții Joe Biden și Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat s-au întâlnit la conferința de mediu COP26.

Statele Unite și România vor coopera pentru a instala în România reactoare de mici dimensiuni. Prima instalație nucleară de acest tip poate deveni operațională în România în anul 2028. România va fi prima țară din estul Europei care primește această tehnologie americană, de ultimă generație, a anunțat, acum două zile, un comunicat de presă al Casei Albe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Airbus

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, la sediul Ministerului Economiei, cu o delegaţie a companiei Airbus, subiectul principal al discuţiilor fiind axat...

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Airbus

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, la sediul Ministerului Economiei, cu o delegaţie a companiei Airbus, subiectul principal al discuţiilor fiind axat...
Ultima oră
Pe aceeași temă