Țări din întreaga lume s-au reunit la Organizația Națiunilor Unite(ONU) pentru a angaja un ajutor de 2,4 miliarde de dolari în asistență umanitară pentru Cornul Africii, miercuri (24 mai). Secretarul general al ONU Antonio Guterres a numit situația o „criză din topul crizelor”.
A fost o întâlnire convocată pentru a aborda amenințările cu care se confruntă 43 de milioane de oameni din Etiopia, Kenya și Somalia a adus reprezentanți din țări precum Germania, Suedia și Canada, oferindu-se să sporească donațiile de la obiectivele lor inițiale, potrivit Reuters.
Potrivit Organizației Națiunilor Unite(ONU), crizele cauzate de secetă, deplasări și insecuritate alimentară necesită cel puțin 7 miliarde de dolari pentru regiunea Cornului Africii.
Cel puțin 10 milioane de copii din Cornul Africii se confruntă cu urmările secetei severe
Cel puțin 10 milioane de copii din Cornul Africii se confruntă cu urmările secetei severe, numărul lor crescând de la 7,25 milioane acum câteva luni în urmă.
Numărul copiilor care se confruntă cu urmările secetei severe în Cornul Africii a crescut cu peste 40% în decurs de două luni, a atenţionat luni Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, informează dpa.
În perioada februarie-aprilie, numărul de copii care se confruntă cu impactul secetei – inclusiv foametea acută, malnutriţia şi setea – a crescut de la 7,25 milioane la cel puţin 10 milioane, a subliniat UNICEF, potrivit agerpres.ro.
10 milioane de copii se confruntă cu urmările secetei severe, apelul de urgență al ONU fiind dublat la 250 milioane de dolari
În aceste condiţii, agenţia ONU a revizuit apelul său de urgenţă de la 119 milioane de dolari la aproape 250 de milioane, apel ce reflectă nevoia în creştere în această regiune.
Mai mult de 1,7 milioane de copii din Etiopia, Kenya şi Somalia au nevoie de tratament urgent pentru „malnutriţie severă acută”, potrivit UNICEF. Dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, cifra ar putea creşte la 2 milioane.
„Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese în rândul copiilor în următoarele săptămâni”, a atenţionat Mohamed Fall, directorul regional al UNICEF pentru Africa de est şi de sud. „Foametea este chiar după colţ”, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.
Actuala secetă este considerată cea mai gravă din ultimii 40 de ani. Sute de mii de oameni au fost alungaţi din casele lor de această secetă, care a început în urmă cu trei ani. UNICEF mai atenţionează că aceşti oameni sunt extrem de dependenţi de ajutoare umanitare.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!