Mai multe imagini din dronă arată culturile devastate de inundații din nordul Chinei, potrivit Reuters.
Zhuozhou, un oraș din provincia Hebei, din nordul Chinei, care a suportat greul inundațiilor declanșate de taifunul Doksuri.
Aproape un milion de oameni din Hebei au fost mutați după ce ploile record au forțat autoritățile să canalizeze apa din râurile umflate către unele zone populate, pentru a se acumula, stârnind reacții furioase în online față de casele sacrificate pentru a salva Beijingul.
Un oficial al departamentului de resurse de apă a declarat că ar putea dura până la o lună în ca inundațiile să se retragă din Hebei.
Pentru a ajuta regiunile afectate, care includ Beijing, Tianjin, Hebei, Heilongjiang și Jilin, guvernul chinez a alocat 48,7 milioane de dolari (350 de milioane de yuani) pentru eforturile de salvare și reparații, duminică (6 august), în plus față de cele 23,6 milioane de dolari (170 milioane de yuani) alocate anterior pentru lucrări de recuperare.
China încearcă să limiteze timpul de stat pe telefon al copiilor
Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat miercuri că timpul copiilor cu vârsta sub 18 ani, pe telefon sau smartphone, ar trebui să fie limitat la maximum două ore pe zi, trimițând acțiunile companiilor de tehnologie în scădere, potrivit Reuters.
China încearcă să limiteze timpul pe telefon al minorilor la mai puțin de două ore pe zi și interzicerea accesului la internet de pe dispozitive mobile persoanelor sub 18 ani, între orele 22:00 și 6:00.
Investitorii nu au fost impresionați, ducând la scăderea acțiunilor companiilor de tehnologie.
Este cea mai nouă măsură din China pentru a reduce dependența de internet în rândul tinerilor.
În 2021, guvernul a impus o interdicție pentru jocurile video pentru minori care a dat o lovitură uriașă giganților de jocuri precum Tencent.
Câți copii vor avea voie cuplurile chineze să aibă în urma unei decizii a lui Xi Jinping
Măsura reprezintă o schimbare majoră a politicii demografice a Chinei, în încercarea de a combate îmbătrânirea populației și scăderea natalității care amenință perspectivele economice pe termen lung ale țării, relatează Bloomberg News.
Rata natalității Chinei a scăzut chiar și după ce Beijingul și-a relaxat politica de planificare familială în 2015, permițând tuturor cuplurilor să aibă doi copii în loc de unul. Politica privind copilul unic a fost introdusă la sfârșitul anilor ’70.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!