10.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăCoronavirusMarea Britanie aprobă vaccinul ușor de depozitat de la Valneva împotriva COVID

Marea Britanie aprobă vaccinul ușor de depozitat de la Valneva împotriva COVID

Marea Britanie a aprobat joi vaccinul contra COVID-19 de la Valneva, devenind prima țară care a aprobat vaccinul companiei franceze împotriva coronavirusului. relatează.

Marea Britanie a aprobat joi vaccinul împotriva COVID-19 al companiei farmaceutice franceze Valneva, potrivit Reuters.

Aceasta o face prima țară care îl aprobă.

Doza de vaccin contra coronavirus a companiei este mai ușor de depozitat, la o temperatură de aproximativ 2 °C până la 8 °C, similar cu un frigider de acasă și implică un proces utilizat pe scară largă în fabricarea vaccinurilor antigripale și poliomielitei.

Aceasta este o veste bună pentru țările în care depozitarea la temperaturi foarte scăzute este o provocare.

Marea Britanie a fost prima țară care și-a manifestat încrederea în vaccinul Covid de la Valneva, conceput pe un virus inactiv

În vaccinuri precum cel dezvoltat de Valneva, virusul este crescut într-un laborator și apoi este complet inactiv, astfel încât să nu poată infecta celulele sau să se reproducă în organism, dar poate declanșa totuși un răspuns imun la noul coronavirus.

Injectarea este, de asemenea, al șaselea vaccin împotriva COVID-19 aprobat în Marea Britanie.

Autoritatea independentă de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat că vaccinul Valneva împotriva COVID-19 a îndeplinit standardele de siguranță, calitate și eficacitate necesare.

Vaccinul Valneva a fost cumpărat în noiembrie 2021 de Comisia Europeană, fiind al optulea de pe listă. Vorbim despre un contract de 60 de milioane de euro.

Contractul cu Valneva vine în completarea unui portofoliu deja larg și asigurat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna și Novavax.

Contractul cu Valneva prevede posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze aproape 27 de milioane de doze în 2022. De asemenea, el include posibilitatea de a adapta vaccinul la noi variante și va permite statelor membre să facă o nouă comandă de până la 33 de milioane de vaccinuri suplimentare în 2023.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ambasadorul Rusiei la București, găsit în stare de inconștiență

Diplomatul, în vârstă de 65 de ani, care are mai multe probleme medicale, a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Floreasca, din...

Giganții din retailul american domină topul celor mai mari companii din lume în 2024

În 2024, marile companii din retail din Statele Unite, Walmart și Amazon, au ajuns în fruntea clasamentului global al celor mai mari companii după...

Previziuni economice pentru 2025: Creșterea PIB-ului va depăși 2%, dar inflația și deficitul bugetar vor rămâne ridicate

Conform celor mai recente prognoze ale Comisiei Europene, România va experimenta o creștere economică moderată în 2025, dar cu stagnare în privința deficitelor, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă