10.2 C
București
miercuri, 30 octombrie 2024
AcasăVideoKremlin: Înregistrările germane arată intenția de a lovi Rusia

Kremlin: Înregistrările germane arată intenția de a lovi Rusia

Kremlinul a declarat luni (4 martie) că o presupusă înregistrare a discuțiilor militare germane a arătat că forțele armate ale Germaniei discută planuri de a lansa lovituri pe teritoriul rus. Germania spune că investighează un aparent act de „interceptare cu urechea”, potrivit Reuters.

Kremlinul a declarat luni (4 martie) că o pretinsă înregistrare a discuțiilor militare germane a arătat că forțele armate ale Germaniei discută planuri de a lansa lovituri pe teritoriul Rusiei -și a întrebat dacă cancelarul Olaf Scholz a controlat situația.

Vorbind la telefon cu Reuters, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că înregistrarea subliniază „implicarea colectivă directă a țărilor Occidentului în conflictul din jurul Ucrainei”.

Presa rusă a publicat săptămâna trecută o înregistrare audio a ceea ce au spus că este o întâlnire a înalților oficiali militari germani care discutau despre armele pentru Ucraina și despre o potențială lovitură a Kievului pe un pod din Crimeea.

Germania a declarat că investighează ceea ce a numit un aparent act de interceptare a Rusiei.
Ambasadorul Germaniei în Rusia a fost văzut intrând la Ministerul de Externe al Moscovei pentru o întâlnire luni (4 martie). Trimisul, Alexander Graf Lambsdorff, a plecat fără să vorbească cu reporterii.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a negat informațiile din presa rusă conform cărora ambasadorul ar fi fost citat, declarând că numirea diplomatului este planificată de ceva timp.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat reporterilor duminică (3 martie) că interceptarea și publicarea înregistrării a făcut „parte dintr-un război informațional” pe care îl poartă președintele rus Vladimir Putin.

„ Este un atac hibrid care vizează dezinformarea. Este vorba despre diviziune, este despre subminarea unității noastre. Și, în consecință, ar trebui să reacționăm la el cu o prudență deosebită, dar nu mai puțin hotărâtă”.

Germania se numără printre țările NATO care au furnizat armament Ucrainei, inclusiv tancuri. Rusia acuză ceea ce numește „Occidentul colectiv” că folosește Ucraina pentru a porni un război proxy împotriva acesteia.

NATO spune că ajută Kievul să se apere împotriva unui război de agresiune.

Germania se teme că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul ei

Oficiul Federal german pentru Protecţia Constituţiei (BfV) a avertizat, luni, că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei, pe fondul tensiunilor generate de susţinerea militară a Ucrainei.

“Există riscuri majore de a fi comise acte de sabotaj ruse în Germania. Pot fi utilizate capabilităţi tactice împotriva obiectivelor germane, în principal asupra infrastructurii esenţiale”, a declarat preşedintele Oficiului Federal german pentru Protecţia Constituţiei, Thomas Haldenwang, relatează stiri.md.

Există riscul ca serviciile ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei după acuzele Rusiei de implicare în războiul din Ucraina

“Există deja activităţi de pregătire, precum monitorizarea sistemelor informatice, dar nu au fost încă atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii esenţiale din Germania”, a precizat Thomas Haldenwang.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Oficialii ucraineni și ruși vor relua discuțiile privind stoparea atacurilor la centralele energetice

Potrivit unui înalt oficial ucrainean, atacurile la infrastructura energetică au scăzut deja în ultimele săptămâni Ucraina și Rusia poartă discuții preliminare, cu privire la oprirea...

Elevii se vor bucura de noile burse acordate pe baza performanțelor academice sau a veniturilor familiale

Anul școlar 2024-2025 vine cu schimbări semnificative, legate de modalitățile de acordare a burselor de merit și de reziliență pentru elevii din România Elevii cu...

„Strategia de război” a lui Ludovic Orban împotriva PSD a fost refuzată de Nicolae Ciucă

Candidatul Alianţei Forţelor de Dreapta la alegerile prezidenţiale, Ludovic Orban, spune că în urmă cu două luni ar fi vrut să îi propună preşedintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă