Locuitorii din New Delhi au dat vina joi (26 octombrie) pe arderea miriștilor și pe construcții pentru smogul care înconjoară orașul, iar calitatea proastă și poluarea masivă a aerului marchează venirea sezonului de iarnă pentru capitala Indiei, potrivit Reuters.
„Pe măsură ce vremea se schimbă și iarna se apropie, simt că poluarea este în creștere și întâmpin probleme de respirație”, a spus Deepak, rezident din New Delhi.
New Delhi, care a fost evaluată de IQAir drept cea mai poluată capitală din lume, ani consecutivi, a înregistrat un AQI de 243 și este evaluată drept „săracă” de către Consiliul Central de Control al Poluării din India (CPCB).
Guvernul indian a implementat măsuri pentru a reduce particulele din aer periculoase, încurajând oamenii să folosească mai mult transportul public, sporind în același timp disponibilitatea autobuzelor electrice și a trenurilor de metrou.
Poluarea este o problemă din ce în ce mai mare în India, a cărei capitală este cuprinsă de un strat gros de smog în fiecare iarnă, deoarece aerul rece și greu captează emisiile vehiculelor, fumul și praful, lăsând unii dintre locuitorii săi cu greu să respire.
„ Otrava s-a răspândit în aerul din New Delhi”, spun localnicii
Otrava poluării s-a răspândit în aerul din New Delhi care a devenit irespirabil pentru localnicii capitalei indiene.
Locuitorii din New Delhi care se chinuie din cauza poluării au declarat luni (7 noiembrie) că aerul din capitala Indiei a devenit atât de toxic încât se simțea ca o otravă.
Otrava a ajuns în aerul din New Delhi, iar unii oameni care au ieșit la serviciu și la plimbări au fost nevoiți să poarte măști
Unii oameni care au ieșit la serviciu și la plimbările de dimineață au purtat măști pentru a se proteja de poluanții nocivi, deoarece smogul acoperea cerul orașului ce are 20 de milioane de oameni, potrivit Reuters.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!