Fermierii din Zaporizhzhia, Ucraina, din sud-estul țării, poartă jachete antiglonț făcute de ei singuri în timp ce recoltează cereale, chiar în timp ce rachetele rusești zboară regulat deasupra câmpurilor lor.
Fabricate din spirale cu arc care se găsesc în mașini, jachetele antiglonț oferă fermierilor siguranța că, deocamdată, sunt protejați, potrivit Reuters.
„Trebuie să punem țara în funcțiune, trebuie să furnizăm hrană. Trebuie să recoltăm și să semănăm”, a spus un fermier care nu și-a dat numele complet.
O mare parte din fermierii din Ucraina poartă jachete antiglonț în timp ce recoltează cerealele din zonele brăzdate de rachetele rusești
Mai mult de jumătate din regiunea Zaporizhzhia este ocupată în prezent de forțele ruse, iar joi (28 iulie), consilierul prezidențial Oleksiy Arestovici a declarat că Rusia adună trupe în părțile ocupate ale regiunii.
Directorul fermei, Oleksandr, care le-a cerut fermierilor să poarte jachete, a spus că au fost provocate incidente în care rachetele au fost fie interceptate, fie, în câteva cazuri, au aterizat în ferma sa.
El a adăugat că cele 200 de veste făcute de el însuși au fost trimise armatei.
Fermierii cu veste de război lucrează pe câmpurile din prima linie a Ucrainei
Fermierii ucraineni dintr-o regiune de sud care se învecinează cu prima linie a conflictului militar cu Rusia poartă acum veste antiglonț pentru a-și ara câmpurile.
La doar o săptămână după începutul războiului, rachete gradate au început să cadă chiar lângă câmpurile unde lucra fermierul contractual Yurii, în regiunea Zaporizhzhia, conform Reuters.
Acum conduce un tractor, purtând o vestă antiglonț și o cască balistică, furnizate de angajatorul său.
Deși bombardamentele în zona sa au crescut în ultimele săptămâni, Yurii și colegul său Oleksii sunt hotărâți să are câmpurile în această primăvară.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!