1.6 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăVideoEchipele de mortar din Ucraina descriu rezistența acerbă a Rusiei

Echipele de mortar din Ucraina descriu rezistența acerbă a Rusiei

Echipele de mortar din Ucraina vorbesc despre rezistența acerbă a soldaților Rusiei, pe frontul din sud, descriind luptele aprige ce se dau zilnic, oră de oră, minut cu minut.

Kievul spune că trupele sale împing treptat forțele ruse din sud, după 18 luni de ocupație, dar, după cum explică aceste echipe de mortar, luptele din regiunea de sud a regiunii Zaporojie sunt grele la trei luni de la contraofensivă, potrivit Reuters.

Strigând „cadouri pentru ruși”, soldații ucraineni lansează bombe cu mortar – apoi se adăpostesc repede. Este o rutină pe care armata Ucrainei o repetă des…în timp ce trupele luptă prin vaste câmpuri de mine rusești și tranșee puternic fortificate din regiunea de sud a țării, Zaporojie.

Kievul spune că respinge treptat forțele ruse din sud, după 18 luni de ocupație.

Dar comandantul echipei de mortar spune că la trei luni de la contraofensivă, luptele sunt grele.

„ Rușii rezistă cu înverșunare pe linia frontului de la Zaporojie, încearcă să-și recapete pozițiile. Dar avem un avantaj: în ciuda faptului că totul era minat și soldații noștri au avut dificultăți, rușii au fost alungați din pozițiile lor unde era cea mai fortificată linie de tranșee și pirogi. Acum rușii sunt pe teren unde nu au nimic și încearcă să construiască ceva acolo. Soldații noștri sunt în pozițiile pregătite de ruși. Acesta este avantajul pe care îl avem.”

Pentru a evita dezvăluirea poziției lor, soldații au făcut un acoperiș improvizat. Este format din ramuri și frunze care acoperă prelată întinsă peste un cadru metalic. Poziția mortarului face parte dintr-un labirint de tranșee și pirogi cu pereți de lemn și locuințe subterane. Locuința dispune de iluminat, wi-fi și paturi din lemn, rafturi și mobilier.

Comandantul echipei de mortar spune că, cu cât războiul durează mai mult, cu atât vor construi mai multe camere. Soldații ucraineni, spune el, trăiesc „ca niște regi”.

Coaliția de state care va trimite trupe în Ucraina prinde contur

Ucrainienii și-ar dori să beneficieze de ajutor militar extern. Însă NATO este eminamente o organizație militar-politică defensivă. În plus, nu toate statele membre sunt de acord cu sprijinul militar, în terenul de luptă, dat Ucrainei. Coaliția de state care va trimite trupe în Ucraina prinde contur. Suntem și noi târâți în jocul acesta?

Multă lume este îngrijorată ce se va întâmpla în cazul eșecului așa-zisei contraofensive a armatei ucrainiene.

Militarii ucrainieni, antrenați de americani, înainte de invazia rusă
Occidentul a trimis armament de sute de miliarde de dolari. Recent, Vocea Americii a publicat un reportaj prin care se aduc probe că soldați americani i-au instruit pe cei ucrainieni înainte de invazia rusă. Cu câteva zile înaintea desantului rusesc, americanii au primit ordin să părăsească terenul de antrenament. Au continuat misiunea pe teritoriul Germaniei. Instructorii erau de la Task Force Gator din Florida. Administrația Biden a interzis publicarea filmelor din teatrul de operațiuni. Acum, o face Vocea Americii. Corespondentul VOA Pentagon, Carla Babb, vă oferă o privire exclusivă a misiunii acestor soldați.

Ieri, s-au dat bătălii crâncene în jurul localității Orehov, din regiunea Zaporojie, zic sursele de pe Telegram. Au intrat în luptă tancurile și avioanele. S-au aruncat mii de obuze! Ucrainienii au reușit să câștige un deal.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Emma McKeon, cea mai decorată înotătoare din istoria Australiei, își anunță retragerea la doar 30 de ani!

Emma McKeon, simbol al excelenței în înotul mondial, a decis să își încheie cariera sportivă, după un parcurs impresionant marcat de multiple recorduri și...

Activitatea stațiilor ITP continuă manual, fără eliberarea imediată a documentelor, anunță RAR

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat că, din cauza unei defecțiuni tehnice survenite joi în camera serverelor, stațiile ITP autorizate pot efectua inspecții tehnice...

Călin Georgescu, primele declarații după victoria din primul tur al alegerilor prezidențiale – VIDEO

Călin Georgescu, candidatul independent la alegerile prezidențiale din 2024 care a intrat în turul doi de pe primul loc, a respins acuzațiile de extremism,...
Ultima oră
Pe aceeași temă