Echipa Braziliei a intrat pe gazonul terenului de antrenament 974, marți (29 noiembrie), din Qatar, a doua zi după ce a învins Elveția, asigurându-și un loc în optimile de finală.
Antrenorul portarilor, Claudio Taffarel, a spus că staff-ul brazilian a inspectat terenul înainte de meciul cu Elveția și a constatat că este într-o formă proastă.
Echipa Braziliei a intrat pe terenul 974 din Qatar pentru antrenament observând că acesta nu era corespunzător
„Terenul l-am inspectat înainte de meci și ne-a atras cu adevărat atenția că nu era perfect. Alte echipe jucaseră mult acolo, așa că este un teren în care mingea merge foarte repede, îngreunând controlul ei, așa cum am văzut în unele momente ale meciului. Jucătorii pot gestiona aceste piedici în timpul meciului’, potrivit Reuters.
Brazilienii, încă fără jucătorul lor vedetă Neymar, au de jucat vineri (2 decembrie) un ultim meci din faza grupelor împotriva Camerunului.
Leagănul fotbalului european a ajuns deșert
Poate că niciodată în istoria cupelor mondiale de fotbal nu s-a discutat atât de mult despre evenimentele extrasportive, precum cele de la ediția din Qatar. Teme parazitare compun agenda media. Un editorial din The New York Times ne surprinde. Vorbește despre Europa de Est, ca fiind leagănul fotbalului european, acum, ajuns deșert, cu o mică excepție: Ungaria.
Este pentru prima oară în istoria de aproape o sută de ani a World Cup, când nu rezultatele sunt comentate, evoluțiile jucătorilor, topurile marcatorilor, ci criteriile ideologice ale competiției.
Ba că sheicul e mic și bondoc. Prea bogat pentru ideologia stângistă a lumii, ce-și zice liberală. Lumea civilizată se căinează că regimul său e nedemocratic. Păi, în 2010, când șeikul a convins comisia FIFA nu era nefrecventabil sau atunci ideologia nu era atât de încremenită în proiect? Oricum, căderea în genunchi a naționalei Angliei, înaintea meciurilor, în semn de pioșenie față de BLM, pare o înfrângere doctrinară.
BBC a tras țeapa la deschiderea Campionatului Mondial din Qatar
Așa cum relatează Daria Gușă, din capitala fotbalului modern, Londra, BBC a tras țeapa la deschidere, prezentând doar exchibiționismele elgibitiste ale președintelui FIFA.
Presa mainstream, bolnavă de corectitudine politică sau prea îndopată de ideologia toxică a noului mileniu, discută despre cum mâțele și câinii n-au voie pe arenele de fotbal, un miracol arhitectonic.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!