2.2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăVideoComenzi mari de aeronave cresc la show-ul aerian din Singapore

Comenzi mari de aeronave cresc la show-ul aerian din Singapore

Singapore a demarat marți (20 februarie) cea mai mare întâlnire de aviație din Asia, cu comenzi pentru avioanele COMAC și Boeing din China, în timp ce industria se confruntă cu o revenire a cererii de călătorii, după criza de sănătate, în fața constrângerilor severe de aprovizionare, conform Reuters.

Singapore a dat startul celei mai mari întâlniri de aviație din Asia, marți (20 februarie).

Salonul aerian din Singapore vine într-un moment dificil pentru industria aeronautică.

Se confruntă cu o revenire a cererii de călătorii după criza din sănătate, în timp ce se confruntă cu multe constrângeri severe de aprovizionare.

Peste 1.000 de companii din peste 50 de țări participă la spectacolul aerian. În frunte sunt giganți din industria occidentală precum Airbus, Boeing și Lockheed Martin. Și concurenți chinezi precum COMAC și AVIC sunt și ei acolo.

COMAC a postat primele comenzi de avioane ale evenimentului, la fel cum Tibet Airlines a fost de acord să ia 50 de avioane.

În timp ce producătorul american de avioane Boeing a văzut că Royal Brunei Airlines comandă patru 787-9 Dreamliners.

Boeing a organizat, de asemenea, o ceremonie de semnare pentru a marca o comandă recent plasată pentru 45 de avioane cu fuselaj larg, de către Thai Airways.

Este o veste pozitivă pentru Boeing, care este sub presiune după explozia în aer a unui panou de cabină al unui avion Alaska Airlines 737 MAX, la începutul acestui an.

Comenzile vin odată cu cererea de călătorii în creștere.

Până la sfârșitul anului trecut, cererea s-a redresat aproape complet, de la nivelurile de dinaintea crizei din sănătate, deși a rămas în urma cifrelor din 2019, în principal din cauza revenirii mai lente a Chinei.
Dar furnizorii importanți, producătorii de avioane și producătorii de motoare s-au străduit să țină pasul cu revenirea cererii.

Declinul brusc din timpul crizei din sănătate a dus la pierderi de locuri de muncă, probleme de transport de marfă și o lipsă de competențe în industrie.

Boeing continuă să aibă probleme de producție

Problemele de producție ale Boeing au continuat și în ultimul trimestru, gigantul din industria aerospațială continuând să piardă bani, însă conducerea companiei este încrezătoare că lucrurile sunt pe cale de a se redresa.

Producătorul de avioane și de sisteme din domeniul apărării și-a ratat obiectivele privind atât veniturile cât și profitabilitatea, dar și-a reafirmat estimările, promițând să își atingă ținta de flux de numerar liber pentru anul în curs.

La nivel global, în 2022 erau în exploatare 28.385 de avioane comerciale, din care 47,5%, adică aproape 13.500, erau Boeing.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă