Veteranul senator american Bernie Sanders s-a alăturat lucrătorilor britanici, aflați în grevă, la un miting sindical la Londra, miercuri, spunând că aceștia trebuie să se unească pentru a lupta împotriva a ceea ce el a numit „lăcomia corporativă” și miliardarii care strâng mai multă avere.
Evenimentul a fost găzduit de sindicatul RMT, care a fost în centrul grevelor care au paralizat rețeaua de transport din Marea Britanie în ultimele luni, deoarece angajații cer salarii și condiții mai bune pentru a contracara impactul creșterii inflației determinate de prețul energiei, potrivit Reuters.
Sanders, un socialist democrat, a cărui campanie progresistă a ajutat să împingă agenda Partidului Democrat din SUA spre stânga, a candidat pentru a fi președinte al SUA în 2020, dar în cele din urmă a pierdut nominalizarea partidului în fața câștigătorului alegerilor, Joe Biden.
Bernie Sanders ține partea lucrătorilor britanici din toate industriile, unii aflați în grevă la Londra, după ce inflația a explodat
Lucrătorii britanici dintr-o gamă largă de industrii, de la colectorii de gunoi la avocații instanțelor, la lucrătorii poștali, au decis să facă grevă în această vară, deoarece inflația de două cifre crește înaintea creșterii salariilor.
Nu se vede un sfârșit pentru tulburările zonei industriale din Marea Britanie, guvernul cerând reținere din partea angajatorilor, companiilor care se confruntă cu tot mai multe costuri în creștere, dar și lucrătorilor, văzând previziunile care arată că inflația va crește până în anul viitor.
Haos pe aeroporturile din lume: sunt probleme cu mii de bagaje la Paris
Companiile aeriene s-au străduit sâmbătă să livreze bagajele pasagerilor din întreaga lume, după ce o defecţiune tehnică a blocat cel puţin 1.500 de bagaje pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cea mai recentă dintre numeroasele încurcături care au afectat călătorii în această vară.
Sistemul de sortare a bagajelor de pe aeroport a avut o defecţiune tehnică vineri, care a făcut ca 15 zboruri să plece fără bagaje, lăsând aproximativ 1.500 de bagaje la sol, potrivit companiei care operează aeroportul. Aeroportul a gestionat în total aproximativ 1.300 de zboruri vineri, a precizat operatorul.
Activiştii sindicali au declarat că mult mai mulţi pasageri au zburat fără bagaje, aparent din cauza efectelor secundare ale defecţiunii iniţiale, potrivit AP.
Acest lucru a avut loc în condiţiile în care lucrătorii aeroportuari sunt în grevă pe aeroporturile franceze pentru a cere mai multe angajări şi salarii mai mari pentru a ţine pasul cu inflaţia globală ridicată. Din cauza grevei, autorităţile aviatice au anulat 17% din zborurile de pe aeroporturile din Paris vineri dimineaţă, iar alte 14% au fost anulate sâmbătă, conform aradon.ro.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!