18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrognoza METEO: După CANICULĂ vin PLOILE. Cum va fi vremea până...

Prognoza METEO: După CANICULĂ vin PLOILE. Cum va fi vremea până la 1 septembrie

UPDATE. Temperaturile încep să scadă şi se aşteaptă ploi în majoritatea zonelor ţării, luni, marţi şi miercuri, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă, luni, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 şi 35 de grade Celsius. Cerul va fi însă temporar noros, iar izolat se pot semnala averse cu intensificări de vânt şi descărcări electrice. Presiunea atmosferică va fi în scădere uşoară.

Marţi, temperaturile nu vor urca mai mult de 34 de grade. Nu sunt condiţii de ploaie deşi vor apărea şi câţiva nori, în unele zone.

Miercuri, vremea va fi călduroasă dar se văr înregistra ploi, în cea mai mare parte a zilei. Vor fi descărcări electrice şi intensificări de vânt.

Oltenia va avea luni parte de vreme călduroasă, cu temperaturi cuprinse între 24 şi 34 de grade Celsius, cer paţial noros, averse pe alocuri, cu unele intensificări de vânt şi descărcări electrice.

Marţi, Oltenia va avea parte de ploi, însă doar slab cantitativ. Este posibil să se înregistreze şi intensificări ale vântului.

Miercuri, ploile se vor extinde în aproape toată regiunea . Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 23-31 de grade Celsius.

Banatul va avea, luni, o vreme în general instabilă, cu temperaturi maxime cuprinse între 26 şi 32 de grade Celsius. Se vor înregistra averse de ploaie cu decărcări electrice şi unele intensificări de vânt.

Marţi mai sunt condiţii de ploaie, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar temperaturile maxime nu vor creşte mai mult de 31 de grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi răcoroasă, cu cer mai mult noros, cu averse de ploaie, vânt şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intevalul 24- 26 de grade Celsius.

În Crişana va fi răcoare, luni. Vremea va fi în general instabilă, cu maxime cuprinse între 23 şi 27 de grade Celsius, cu averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Marţi, va ploua şi va bate vântul. Temparaturile maxime nu vor mai trece de 29 de grade Celsius.

Miercuri, va continua să plouă. Temperaturile vor fi în scădere. Maximele vor atinge 26 de grade Celsius. Vor fi intensificări de vânt şi descărcări electrice.

Transilvania va avea o vreme în general instabilă cu temperaturi cuprinse între 22 şi 27 de grade Celsius, cer temporar noros, averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Marţi, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 28 de grade Celsius, iar minimele vore fi de 10-16 grade. Se aşteaptă şi intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

Temperaturile vor mai scădea, miercuri, astfel că maximele nu vor mai trece de 26 de grade Celsius. Se vor semnala ploi, cu descărcări electrice şi vânt puternic.

În Maramureş, temperaturile nu vor creşte peste valoarea de 24 de grade Celsius. Se aşteaptă ploi cu intensificări ale vântului şi desărcări electrice. Presiunea atmosferică este în scădere uşoară.

Marţi sunt aşteptate ploi, vânt puternic şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 21-24 de grade iar minimele între 11 şi 14 grade.

Miercuri va ploua şi se vor semnala rafale de vânt şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 22-25 de grade Celsius, iar minimele, între 13 şi 16 grade.

Moldova are parte luni de o vreme în general instabilă, cu temperaturi cuprinste între 18 şi 29 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi se aşteaptă ploi cu intensificări de vânt şi descărcări electrice.

Marţi va fi frig, pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa înintervalul 18-27 de grade Celsius, iar minimele între 11 şi 17 grade Celsius. Se aşteaptă ploi, rafale de vânt şi descărcări electrice.

Va ploua şi miercuri, iar temperaturile maxime nu vor depăşi 25-26 de grade Celsius, iar minimele ar putea scădea până la 12 grade. În timpul ploilor sunt aşteptate intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

În Dobrogea vremea va fi uşor instabilă, luni, cu cer variabil şi vânt moderat. Izolat se vor semnala averse de ploaie cu descărcări electrice.

Marţi, va ploua în cea mai mare parte a regiunii. Va fi cald, temperaturile urcând către 33 de grade Celsius. Minimele ar putea coborî, noaptea şi dimineaţa, până la 17 grade Celsius.

Sunt aşteptate ploi şi miercuri, cu intensificări de vânt şi de scărcări electrice. Temperaturile vor scădea uşor. Maximele nu vor mai trece de 30 de grade Celsius.

–-

Meteorologii spun că după 21 august este posibil să apară şi ploi, în aproape toată ţara. Tempeeraturile minime se vor situa în intervalul 13-22 de garde Celsius, iar maximele  între 27 şi 34 de grade celsius,  informează ANM.

BANAT: Primele două zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât ar fi normal în acestă perioadă, local caniculară în zona de câmpie a regiunii, iar mediile temperaturilor maxime vor fi de aproximativ 34 de grade Celsius. Apoi valorile termice vor marca o scadere, în medie, cu 4 grade Celsius, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii august. Până la începutul celei de-a doua saptamâni a intervalului de prognoza regimul termic va fi staionar, la medii în jurul a 30 de grade, iar spre sfârşitul lunii există tendinţa că valorile diurne sa mai scadă, în medie, cu 2 grade. Minimele termice vor scădea uşor şi treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la medii de 17…18 grade spre 14….15 grade Celsius.
Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată creşte după 21 august, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii relativ restrânse, exceptând ziua de 27 august, când se pot semnala pe arii mai extinse.

CITIŢI ŞI: Prognoza METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea până pe 25 august

CRIŞANA: Maximele termice vor marca o scădere de la valori medii situate în jurul a 33 de grade în primele primele doua zile, la aproximativ 30 de grade Celsius pe 21 august. Până la sfârşitul lunii, temperaturile diurne vor scădea uşor şi treptat, în medie cu 3 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere uşoară de-a lungul celor două săptămâni de prognoză încadrându-se în medie între 17 grade, în primele zile şi 14 grade, în jurul datei de 1 septembrie.
Ploile, mai ales averse, însoţite si de descărcări electrice, se vor semnala începând din data de 21 august pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ vor fi în ziua de 27 august.

TRANSILVANIA: Atât regimul termic mediu diurn, cât şi cel nocturn, vor avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intevalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime, de aproximativ 30 de grade Celsius în primele doua zile, vor ajunge până la medii de 24…25 de grade, în perioada 30 august – 1 septembrie. Minimele termice se vor încadra între 14
grade, în nopţile de 19 şi 20 august şi 11 grade Celsius, în jurul datei de 1 septembrie. Ploile vor fi prezente aproape zilnic după 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse va fi mai mare în ziua de 27 august şi, din nou, între 30 august şi 1 septembrie.

MARAMUREŞ: Temperaturile maxime vor scădea uşor după primele două zile şi vor ajunge în ziua de 23 august la o medie de aproximativ 28 de grade Celsius, după care se vor menine în jurul acestei valori până în data de 26 august. Va urma o nouă scădere, care va aduce valorile diurne până la medii de 25…26 de grade Celsius în perioada 29 august – 1 septembrie. Minimele termice vor avea aceeasi tendiţnă de scadere, cu aproximativ 3 grade, pe tot parcursul celor doua săptămâni de prognoză, pornind de la valori în jurul a 15 grade Celsius în primele trei zile.
Ploile de scurtă durată îşi vor face apariţia începând cu data de 21 august, dar pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ, vor fi în zilele de 25, 27 si 30 august.

MOLDOVA: Maximele termice vor marca o scădere treptată, de la valori medii în jurul a 30 de grade Celsius în primele zile, până spre 26 de grade Celsius, la sfarşitul celei de-a doua saptamâni a intervalului de prognoză. Valorile termice nocturne se vor menţine relativ staţionare în jurul unei medii de 16 grade Celsius în prima saptamână, apoi vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade.
Ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi prezente sporadic, mai ales în a doua jumatate a perioadei de prognoză.

DOBROGEA: Până pe 27 august temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade Celsius, apoi vor scădea uşor, spre 27 de grade Celsius la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele termice vor avea o evoluţie similară, respectiv staionare în jurul unei medii de 19 grade Celsius şi în scădere treptată, începând cu data de 28 august, până la 17 grade Celsius pe 1 septembrie.
Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe toata durata intervalului de prognoză.

MUNTENIA: Vremea va ramâne căduroasă până spre 27 august, temperaturile maxime menţinându-se în această perioadă în jurul unei medii de 32 de grade Celsius. Apoi, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, atingând valori normale climatologic pentru sfârşitul lunii august, de aproximativ 28 de grade Celsius, în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative în cele două săptămâni de prognoză, urmând a se situa, în medie, între 17 si 14 grade Celsius.
Probabilitatea pentru averse va fi redusă în prima saptamână, dar va creşte în jurul datei
de 27 august, când ploi slabe, de scurtă durată, îşi vor face apariţia pe arii restrânse.

OLTENIA: Temperaturile maxime, ce se vor situa în jurul unei mediei de 32 de grade Celsius în primele două zile ale saptamânii, vor marca o scădere spre 30 de grade Celsius în data de 22 august, valoare în jurul căreia se vor menţine până în ziua de 27 august. Ulterior, acestea vor mai scădea puţin până în ultimele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra, la nivelul regiunii, 28 de grade Celsius, în medie. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade în primele nopţi, pentru ca până la sfârşitul lunii august să scadă, în medie, cu 2 grade Celsius.
Ploi izolate, de scurtă durată şi slabe cantitativ, se vor semnala cel mai probabil după data
de 23 august, exceptând ziua de 27 august, când acestea îşi vor face apariţia pe arii ceva
mai extinse.

LA MUNTE: Temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 21 de grade, apoi vor scădea uşor spre 18 grade Celsius, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor avea o tendinţă  de scădere, de la medii de 12 grade, în primele nopţi, spre aproximativ 9 grade, la sfârşitul lunii august.
Probabilitatea de apariţie a averselor, însoţite de descarcări electrice, va creşte după data de 21 august şi se va menţine până la sfârsitul intervalului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă