Marii lideri ai lumii au fost nişte oameni obişnuiţi. Unii dintre ei erau nişte tineri la modă, în timp ce alţii nu păreau deloc carismatici. După ce au absolvit facultatea şi au început să caute jobul perfect, ei au abandonat originalitatea vestimentară pentru a un stil vestimentar omogen, relatează breainz.com.
Modul în care îi vedem astăzi poate fi departe de felul lor de a fi, care i-a propulsat pe cele mai înalte culmi ale puterii. Cum arătau, însă, atunci când erau tineri?
Barrack Obama, preşedintele SUA
În februarie 2010, medicii i-au spus lui Obama să se lase de fumat. În prezent, preşedintele american urmează un tratament pentru a reuşi să renunţe la nicotină. Admiratorii lui Obama spun că dependenţa sa îl face să pară mai uman. Fotografia pare să arate perfect modul carismatic prin care s-a raportat întotdeauna la public.
Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei
Eşarfele par confecţionate pentru a fi purtate de francezi. Nicolas Sarkozy are o atitudine nonşalantă. Părul său rebel şi cămaşa deschisă păreau să-i sublinieze mult mai bine personalitatea decât pantofii cu talpă stratificată pe care obişnuieşte să-i poarte în prezent, pentru a părea mai înalt.
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei
Fostul premier italian, care a glumit, odată, pe seama lui Barrack Obama, spunând că „are un bronz bun”, este cunoscut mai mult pentru gafele sale, pentru petrecerile sexuale şi pentru luarea de mită, decât pentru convingerile sale politice.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei
Angela Merkel pare că a prins rădăcini în această fotografie. În timp ce soţiile marilor lideri ai lumii acordă vestimentaţiei o atenţie extremă, Merkel este celebră pentru stilul său aparent neîngrijit. În fotografie, Angela Merkel arată pragmatică, maternă, fără artificii, dovedind aceleaşi calităţi care i-au asigurat un succes deplin pe scena politică.
Mahmoud Ahmadinejad, preşedintele Iranului
Preşedintele iranian arată o mare stăpânire de sine, zambind în faţa obiectivului. Şi-a construit cariera politică cu ajutorul unei retorici vehemente şi a criticilor dure la adresa Occidentului. În Iran, Ahmadinejad şi-a clădit o imagine de prieten al poporului, vorbind deseori despre emanciparea femeilor în societatea iraniană.
Vladimir Putin, premierul Rusiei
Winston Churchill a descris Rusia ca fiind „o ghicitoare înfăşurată într-o enigmă”, o declaraţie care se aplică, în aceeaşi măsură, şi în cazul actualului prim-ministru al Rusiei. Vladimir Putin, fost campion de judo, pare, la maturitate, o persoană rece şi evazivă, în timp ce, în copilărie, părea mai mult decât vulnerabil.
David Cameron, premierul britanic
David Cameron a avut întotdeauna propriile sale opinii, chiar şi atunci când avea cinci ani. Fotografia ne prezintă un copil care pare inteligent, jucăuş, cu o personalitate puternică.
Jose Luis Rodriguez Zapatero, fostul premier spaniol
Purtând blugi rupţi, la modă, Zapatero pare un tip obişnuit, iar mulţi cetăţeni europeni s-au declarat uimiţi în momentul în care, ca premier, a legalizat căsătoriile între homosexuali, a accelerat procedurile de divorţ, a creat legi care promovează egalitatea dintre femei şi bărbaţi şi a introdus o amnistie pentru lucrătorii fără acte de pe teritoriul Spaniei. Pentru mulţi spanioli, Zapatero a devenit un idol.