4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăTimpul LiberCum alegi trotineta potrivită nevoilor tale? 4 sfaturi

Cum alegi trotineta potrivită nevoilor tale? 4 sfaturi

Trotineta este una dintre cele mai comode variante actuale pentru transportul urban. Pe lângă funcționalitatea ridicată, trotineta oferă și foarte multă distracție. Poți alege o trotinetă normală sau una electrică, dar te poți bucura de oricare dintre ele atât pe stradă, pe trotuare sau în parc.

Trotinetele sunt mai mici decât bicicletele, iar modelele pliabile sunt foarte ușor de transportat și depozitat. Poți merge cu trotineta pe distanțe scurte, iar dacă este nevoie, o poți plia și poți merge cu metroul sau alt mijloc de transport pe o distanță mai lungă. Oferta de trotinete este foarte variată, așa că misiunea de a alege exact modelul potrivit pentru tine poate fi destul de complicată.

Factori de care să ții cont atunci când alegi o trotinetă

1.    Trotinetă normală sau electrică

Acest criteriu este important atât din punct de vedere al modului în care vei utiliza trotineta, dar și al bugetului disponibil. O trotinetă electrică este puțin mai scumpă, dar și modul în care o vei utiliza compensează acest efort financiar. De cele mai multe ori, trotineta normală este utilizată pentru plimbări în parc, de plăcere, în timp ce trotineta electrică are și rolul de a înlocui mașina personală, ori de câte ori acest lucru este posibil. Asta înseamnă o economie majoră la bugetul de combustibil, astfel că poți suplimenta bugetul pentru achiziționarea trotinetei.  Poți găsi aici multe modele de trotinete electrice ieftine, pentru toate gusturile și toate buzunarele.

2.    Tipul de teren pe care vei folosi trotineta

La fel ca în cazul bicicletelor, există trotinete pentru asfalt (suprafețe netede) și trotinete pentru teren accidentat (offroad). În funcție de modul în care vei utiliza trotineta și de terenul pe care vei merge, este recomandat să alegi o trotinetă adecvată. Fiecare tip de model diferă din multe puncte de vedere, începând cu materialele din care sunt construite și până la anvelopele utilizate sau duritatea amortizoarelor.

3.    Greutatea și înălțimea personală

Cu siguranță, funcționarea unei trotinete este influențată de greutatea și înălțimea persoanei care o utilizează. Din acest motiv, înainte de achiziție, trebuie să verifici atent fișa tehnică a modelului ales, astfel încât să ai certitudinea că o poți utiliza fără probleme. În special dacă trotineta va fi utilizată de mai multe persoane, cu conformații diferite (de exemplu, un adult și un copil), este important să fie aleasă o trotinetă rezistentă, dar ușor de manevrat.

4.    Bugetul necesar

Oferta de trotinete include atât modele accesibile la preț, dar și modele exclusiviste. Bineînțeles, ideal este un model de nivel mediu, care să arate bine, dar să și funcționeze exemplar. În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil, verifică specificațiile fiecărui model, astfel încât să poți elimina dotări suplimentare inutile. Începând cu materialele din care este fabricată și până la dimensiunea roților, numărul de viteze, forma mânerelor sau brandul de la care cumperi.

Utilizarea unei trotinete vine la pachet cu o mulțime de beneficii, printre care, în primul rând, se numără mișcarea fizică. Dacă vei alege o trotinetă normală, vei face mișcare în timp ce te vei deplasa rapid către destinația dorită. Acest lucru este posibil și cu o trotinetă electrică, dacă este utilizată într-un mod mecanic cât mai des.

De asemenea, mersul pe trotinetă ajută la scurtarea timpilor pentru deplasarea prin oraș. Indiferent cu ce alt mijloc de transport vei face comparația, trotineta va câștiga degajat, atât prin confortul oferit, dar și prin posibilitatea de a evita aglomerația și semafoarele blocate.

Pentru siguranța personală, asigură-te că vei purta întotdeauna o cască de protecție și că vei respecta regulile de circulație în vigoare. În acest fel, te vei bucura de trotineta ta pentru mult timp, fără niciun fel de incident neplăcut!

Cele mai citite

O analiză a mărcii AUR: o nouă formă de populism de extremă dreapta la periferia Europei

Partidele populiste europene de extremă-dreapta au crescut pe valuri de sentimente anti-imigrație, euroscepticism și protecționism economic. În prezent, ele formează a doua cea mai...

Serviciile de piață domină economia: cele mai multe întreprinderi și salariați

Mai mult de jumătate dintre întreprinderile active din România (52%) au fost anul trecut în domeniul Serviciilor de piață, sector care a raportat și...

România și Bulgaria, mai aproape de aderarea completă la Schengen: Anunț oficial al Ursulei von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri un pas important pentru România și Bulgaria în drumul lor spre aderarea completă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă