-2 C
București
duminică, 5 ianuarie 2025
AcasăTehnologieGeorge Zhang: Contribuția Huawei la accelerarea digitalizării nu s-a oprit niciodată în...

George Zhang: Contribuția Huawei la accelerarea digitalizării nu s-a oprit niciodată în ultimii 18 ani

La startul celei de-a opta ediție a programului Huawei „Seeds for the Future”, CEO-ul Huawei România, George Zhang, a declarat că „România are o nevoie accelerată de digitalizare”, tendință vizibilă mai ales în pandemie, când oamenii au avut nevoie să lucreze mai mult de acasă, în orașe sau în zona rurală, și să acceseze internetul.

„Mi-aș fi dorit să pot participa personal la acest eveniment și să profit de ocazie pentru a vorbi cu voi toți. Cu toate acestea, din cauza aranjamentelor de afaceri, pot participa de la distanță doar la deschiderea celei de-a VIII-a ediții a programului Seeds for the Future din România.

Anul trecut, am asistat cu toții la nevoia accelerată de digitalizare în România din cauza pandemiei, a faptului că oamenii trebuie să acceseze internetul acasă, în oraș sau în zonele rurale. Fiind un promotor al transformării digitale, contribuția Huawei la accelerarea digitalizării nu s-a oprit niciodată, de la desfășurarea urgentă a turnurilor de semnal până la întreținerea rețelelor, inginerii noștri fiind întotdeauna în prima linie. Fiind un jucător pe această piață în ultimii 18 ani, ne-am dat seama mult mai devreme că nicio transformare digitală nu poate fi completă fără a investi în consolidarea fondului de talente și sprijinirea celor care pot face o schimbare. Căci acestea nu sunt doar piatra de temelie a industriei digitale, ci un pilon al economiilor înfloritoare. Și Huawei susține cu tărie dezvoltarea unor astfel de talente.

Prin urmare, ne-am mărit investițiile în formarea talentelor TIC de-a lungul anilor. Programul Seeds for the Future, care face parte din inițiativa ICTalent, a dus la formarea a peste 200 de studenți în România în ultimii 7 ani, peste 60 dintre ei și-au finalizat pregătirea în sediul Huawei din China. Anul acesta, din cauza restricțiilor de călătorie în contextul pandemiei, planul inițial de a oferi studenților o călătorie la sediul Huawei din Shenzhen nu este posibil. Programele sunt reproiectate pentru a oferi studenților mai multe informații despre industria TIC locală, împreună cu proiectul grupului TECH4Good și lecțiile culturale chinezești.

În ceea ce privește îngrijirea, ne concentrăm, de asemenea, pe incluziune pentru a încuraja mai multe femei să participe. Vorbind despre lecțiile de cultură chineză, au fost aproximativ 15 ani, când am fost repartizat pe piața de peste mări, prima destinație din Europa pentru mine a fost Grecia. Învățarea limbii grecești a fost o provocare pentru mine și cred că va fi o lecție interesantă pentru voi toți. Pentru mine, colaborarea academică-întreprindere nu este doar un efort intersectorial; este vorba și despre convergență. Cu sinceritate îmi doresc cea mai bună urare pentru studenții Semințe pentru viitor din 2021, sper că veți excela la program prin colaborarea noastră cu UPB, pentru că sunteți noua generație de ingineri și experți în telecomunicații pentru România digitalizată, semințe pentru viitor , și faceți tot posibilul pentru a contribui la o România digitală a viitorului”, a declarat George Zhang.

Noutăți 2021

Printre noutățile de anul acesta din cadrul programului se numără proiectele culturale, explorarea Chinei prin intermediul social media, abordarea de leadership din cadrul Huawei și aplicarea modelului Uber (SHare) în piețele asiatice.

În cadrul programului de opt zile va fi mărită valoarea de învățare, iar studenții vor avea mai mult timp pentru interacțiune. Prin Tech4Good se va crea un mediu de educație multi-culturală, creativitate și inovație.

De asemenea, vor avea loc webinarii, mese rotunde și celebrări menite să întărească sentimentul de integrare în comunitate.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă