Fiecare dintre noi foloseste un calculator sau un laptop atat pentru activitatile specifice locului de munca, cat si pentru diferite moduri de relaxare. Daca pana acum cativa ani sistemul PC desktop era cel mai adesea folosit, astazi cei mai multi opteaza pentru un laptop. Un laptop este mai usor de transportat dintr-un loc in altul, este mai elegant si este mai practic din multe perspective. In acelasi timp durata medie de functionare a unui laptop este de 5 ani de zile.
Doar ca garantia pentru laptopuri este de 2-3 ani. Prin urmare foarte des apar situatii in care poti avea dificultati in functionarea optima a laptopului sau situatii in care laptopul nu mai functioneaza. Intr-o astfel de situatie nu iti ramane decat sa apelezi la un service autorizat pentru reparatii laptop. Desi oferta de astfel de service-uri pentru computere este una foarte numeroasa, multi romani sunt reticenti in a apela la astfel de servicii profesionale. Iata care sunt 3 dintre motivele pentru care exista aceasta reticenta in randul romanilor.
1.Evitarea costurilor cu serviciile de reparatii laptop
Un prim argument care sta la baza reticentei romanilor in a se adresa unui service autorizat pentru a rezolva defectiunile unui laptop se refera la evitarea costurilor cu astfel de servicii. In ciuda faptului ca nu vorbim despre costuri foarte mari, din dorinta de a nu suporta alte cheltuieli cu intretinerea si cu reparatiile laptopului, exista tendinta de a se cauta solutii pe cont propriu sau la cunostinte.
2.Se bazeaza pe informatiile din mediul online
Un al doilea motiv pentru care un numar important de persoane care folosesc constant laptopul ezita sa se adreseze unui service autorizat pentru reparatii laptop este cel referitor la numeroasele informatii, recomandari si sfaturi care sunt disponibile in mediul online. De la articole detaliate, la postari pe bloguri si pana la diverse forumuri, informatiile din mediul online referitoare la identificarea eventualelor defectiuni ale unui laptop sunt foarte numeroase.
Prin urmare foarte multe persoane se bazeaza pe informatiile respective, cautand astfel sa identifice pe cont propriu defectiunea laptopului si rezolvarea acesteia. Doar ca fara expertiza unui specialist, este foarte posibil ca problema sau defectiunea identificata sa nu fie cea corecta. In consecinta exista riscul de a produce daune si mai mari. Acest lucru poate conduce la costuri ulterioare mai mari cu reparatiile laptopului sau chiar la imposibilitatea de a mai folosi laptopul respectiv.
3.Obisnuinta de a cauta solutii de moment, de a improviza
Un al treilea argument care sta la baza deciziei multor romani de a nu se adresa unui service autorizat pentru reparatii laptop este obisnuinta de a cauta solutii de moment si de a improviza. In foarte multe aspecte ale vietii cotidiene suntem obisnuiti sa cautam solutii care sa rezolve o problema pentru moment sau sa ne ocupam pe cont propriu de foarte multe dintre aspectele care trebuiesc rezolvate in gospodarie, in ceea ce priveste autoturismul sau in privinta diferitelor dispozitive electronice.Aceasta obisnuinta este preluata si atunci cand laptopul nu functioneaza in parametrii optimi sau prezinta defectiuni.
Daca esti in situatia in care observi ca laptopul nu mai functioneaza in parametrii optimi ori daca esti in fata unui laptop care refuza sa porneasca, atunci este indicat sa te adresezi unui service autorizat pentru reparatii laptop.Chiar daca unul dintre motivele anterior amintite te-ar putea face sa te gandesti de doua ori inainte de a face o astfel de alegere, trebuie sa stii ca intotdeauna este mai sigur si mai eficient sa lasi rezolvarea problemelor unui laptop in seama unor tehnicieni specializati in astfel de servicii.