2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăTechUn nou startup numit Robotor încearcă să revoluționeze modul în care sunt...

Un nou startup numit Robotor încearcă să revoluționeze modul în care sunt realizate sculpturile

Un nou startup numit Robotor încearcă să revoluționeze modul în care sunt realizate sculpturile prin simplificarea procesului de sculptură cu ajutorul roboticii și al inteligenței artificiale.

Fondată de Filippo Tincolini și Giacomo Massari, noua companie își propune să facă aceste opere de artă mai rapide și mai ușor de produs și chiar mai durabile, notează interestingengineering.com.

Noua tehnologie permite dezvoltarea unor structuri care altădată erau considerate de neconceput, potrivit unui raport al TNW.

Deși este încă o companie relativ tânără (înființată în 2004 sub numele Torart), Robotor a lucrat cu artiști de renume mondial precum Barry X Ball și a fost chiar în spatele replicii Arcului din Palmira, după ce originalul a fost distrus de ISIS în 2015. Ideea din spatele creației lor este „de a încredința unui robot o muncă obositoare”, a explicat Massari.

„Dar întregul proiect Robotor se naște dintr-o filozofie precisă.”

Cum funcționează?

Robotor folosește un braț mecanic pentru a crea sculpturile. Dispozitivul robotizat se mândrește cu o funcție de schimbare automată a sculei pentru a se adapta la o varietate de structuri.

Un software unic și eficient

Dar mașinăria nu ar putea funcționa fără software-ul proprietar al Robotor, numit OR-OS.

Acest software poate fi programat de către operatori experți sau poate funcționa în mod complet autonom. OR-OS se mândrește cu capacitatea unică de a lua un model 3D și de a genera automat un flux de lucru optimizat și trasee de scule fără a fi nevoie de nicio intervenție umană.

Acesta comunică apoi cu dalta robotică care procedează la construirea sculpturii finale. Software-ul abordează fiecare etapă a creării unei noi structuri, de la sculptură, la lustruire și chiar la curățare. Acesta evidențiază în mod expert cele mai bune și mai durabile căi de dezvoltare a oricărei figuri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Demisie la nivel înalt în Rusia. Responsabilul pentru sistemul de plăți digitale al băncii centrale din Rusia renunță la poziție

Olga Skorobogatova, prim-viceguvernator al Băncii Centrale a Rusiei, a demisionat recent, marcând sfârșitul unei perioade semnificative în dezvoltarea digitală a sectorului bancar rus. Olga...

Elon Musk lansează o inițiativă controversată. Ce le cere utilizatorilor X

Elon Musk, CEO-ul platformei X (fostă Twitter), a lansat o inițiativă controversată prin care încurajează utilizatorii să încarce pe platformă imagini și date medicale,...

Germania, pregătită să devină centru logistic NATO pentru frontul de est: zeci de mii de militari și măsuri de apărare

Conform documentului „Operationsplan Deutschland”, de 1.000 de pagini, Germania ar urma să joace un rol esențial în strategia NATO, găzduind până la 800.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă