16.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăTechUdrea: Schimbarea legii migraţiei politice este făcută pentru Ponta ca să-i asigure...

Udrea: Schimbarea legii migraţiei politice este făcută pentru Ponta ca să-i asigure sprijinul primarilor la alegeri

Elena Udrea, preşedintele PMP, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că sunt primari care vor pleca către putere, pentru că aleşii locali depind de finanţările venite de la guvern, iar ei speră acum, înainte de alegeri, că dacă vor merge către putere vor prim fonduri pentru proiectele pe care le au, informează Mediafax.

"Cred că este o ocazie acum pentru PSD de a muta nişte primari înainte de alegere la PSD, dar mai ales la partidul domnului Tăriceanu. Deci, e evident, s-a înfiinţat un partid pentru domnul Tăriceanu, în speranţa domnului Victor Ponta de a obţine electoratul care îi lipseşte, de centru-dreapta. Domnul Victor Ponta nu are cum să câştige preşedinţia României doar cu ce-i oferă PSD-ul. Ca urmare, îşi doreşte ca prin capcana pe care a întins-o electoratului de centru-dreapta, candidatura domnului Tăriceanu, să-şi aducă un electorat de centru-dreapta suficient, speră dânsul, cât să câştige prezidenţialele", a spus Udrea.

Liderul PMP a adăugatcă "legea aceasta, schimbarea legii migraţiei politice, care să permită trecerea primarilor de la un partid la altul, este făcută exact pentru a putea să îşi asigure oficial sprijinul unor primari pentru alegerile prezidenţiale. Deci, sunt primari care vor pleca către putere, pentru că primarii depind cumva de finanţările venite de la guvern, primarii nu au mai primit niciun ban de la acest guvern care a stopat investiţiile, iar ei speră acum, înainte de alegeri, că dacă vor merge către putere, puterea însemnând fie PSD, fie partidul domnului Tăriceanu, vor prim fonduri pentru proiectele pe care le au", a mai spus Udrea.

Elena Udrea le-a transmis primarilor care ar dori să treacă la putere "să nu se lase păcăliţi" deoarece totul este doar "o capcană" şi nu vor primi finaţări pentru proiectele lor.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul. Vicepremierul mai spunea că va face această propunere premierului şi coaliţiei de guvernare, care să analizeze această posibilitate, susţinând că, dacă această situaţie se doreşte să fie limpezită, după ce începe sesiunea parlamentară, va trebui adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care să prevadă că aleşii locali nu-şi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe lista căruia au candidat.

Cele mai citite

Sebastian Burduja: Romgaz a depășit performanțele unor companii mondiale de top

Ministrul Energiei anunță prima emisiune de obligaţiuni corporate pe gaz din România Ministrul Energiei a declarat că această primă emisiune de obligaţiuni corporate pe gaz...

Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă a fost aprobat

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat recent primul vaccin antigripal care poate fi administrat fără a fi nevoie de un furnizor...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...
Ultima oră
Pe aceeași temă