Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, că în Bucureşti există o amplă campanie de "SMS-uri otrăvite" trimise de PDL membrilor PMP şi avertizează că legea electorală interzice acest lucru, relatează Mediafax.
"În Bucureşti există o amplă campanie de sms-uri otrăvite ale PDL, cu ţintă PMP Sector 5 al Capitalei, probabil şi alte sectoare, noi am fost sesizaţi din Sectorul 5. Amintim că legislaţia electorală interzice orice acivitate electorală în ziua votului şi atrage atenţia tuturor celor care distribuie astfel de SMS-uri că înclacă legea şi am făcut deja o sesizare în acest sens", a spus Tomac, într-o conferinţă de presă.
El nu a dezvăluit conţinutul acestor SMS-uri. Tomac a mai semnalat o serie de nereguli la vot în ţară, arătând că PMP va face sesizări în privinţa lor. El a mai spus că Gabriela Szabo a încălcat legislaţia vorbind despre partidul ei şi cere BEC să ia act şi să dispună sancţiuni.
Tomac a arătat că PMP sesizează şi faptul că în secţia 97 din Sectorul 1 Capitală există cazuri de turism electoral. Liderul PMP a mai spus că nereguli la vot au fost semnalate şi judeţul Teleorman, comuna Cervenia, unde responsabilul PSD pentru comună a solicitat în 55 de cazuri deplasarea urnei mobile, fără să aibă nici cereri în acest sens, nici adeverinţe medicale care să ateste că persoanele respective nu se pot deplasa.
El a spus că s-a depus o plângere penală împotriva lui Titel Puşcariu, responsabilul PSD pe comună şi a medicului Sorinel Păunescu.
Un alt caz de fraudă, în opinia PMP, este în judeţul Giurgiu, comuna Prundu, Tomac precizând că acolo 20 de maşini cară oamenii la vot, aceştia fiind însoţiţi în cabinele de vot.
Liderul PMP a mai spus că în judeţul Gorj, comuna Săcelu, Ţânţăreni şi Aninoasa, preşedinţii secţiilor de votare au refuzat prezenţa reprezentanţilor de rezervă ai PMP în şecţii şi că tot în acest judeţ în comuna Bumbeşti există afişaj electoral al Alianţei PSD -UNPR -PC în apropierea secţiilor de vot, iar în localitatea Cătunele, PNL organizează acivităţi de turism electoral.
"O altă neregulă este în Satu Mare la secţia 23, unde rezprentanţii PSD, UNPR şi PC ai secţiilor de votare au votat pentru alegerile parţiale, deşi nu au domiciliul în colegiul respectiv. În judeţul Constanţa comuna Băneasa, satul Făurei, primarul comunei intră cu oamenii în cabinele de vot şi le inducă cum să voteze", a mai spus Tomac.