3.4 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăTechTăriceanu: "România se află într-o stare de bălăceală în mocirlă"

Tăriceanu: „România se află într-o stare de bălăceală în mocirlă”

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că este de acord cu propunerea preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, privind necesitatea unui pact al tuturor forţelor politice pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a ţării. Preşedintele Senatului a mai spus că ţara se află „într-o stare de bălăceală în mocirlă”, informează Mediafax.

“Mă bucură foarte mult că în sfârşit cineva rezonează la ideea pe care am lansat-o în urmă cu ceva timp, înainte de alegerile prezidenţiale, şi anume nevoia unui proiect naţional pentru România”, a afirmat Tăriceanu referindu-se la declaraţia lui Liviu Dragnea.

Tăriceanu a spus apoi că România nu are nevoie de “măsurat lungimea fustei politicienelor sau de câte case ori câte maşini are nu ştiu cine”, ci de un proiect pe termen lung.

„Nu astea sunt subiectele care trebuie să ne preocupe chiar dacă lumea se uită poate cu oarece interes la aceste chestiuni la televizor. Sunt subiecte care nu durează, a doua zi vin alte prostii de genul ăsta care le acoperă pe cele din ziua precedentă şi oamenii în final, când trag linie, trebuie să reţină ceva. Cred că România are nevoie de un proiect pe termen lung pentru că, după ce a realizat cele două proiecte majore, şi anume aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană, acum România se află aşa într-o stare de mocirlă, de bălăceală în mocirlă cauzată şi de comportamentul personajului cu cea mai înaltă funcţie în stat la recentele alegeri, mă refer la fostul preşedinte, care avea o propensiune pentru subiecte de scandal şi subiecte minore”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că acum România nu are un ţel şi toată lumea se lasă antrenată în dispute minore.

“Din păcate, România este caracterizată astăzi ca o ţară care nu are un ţel, nu are un proiect. Ne lăsăm cu toţii antrenaţi în aceste mici certuri, dispute. Mă uit câteodată la liderii partidului de opoziţie care au preluat stilul şi limbajul fostului preşedinte, nu vin cu nicio idee, gol de conţinut la orice nivel şi la orice intervenţie”, a explicat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE susţine că în prezent România se mulţumeşte cu puţin, deşi ar putea să-şi asume obiective la fel de ambiţioase ca cele legate de aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană.

“România, în momentul de faţă, după aderarea la Uniunea Europeană, se mulţumeşte cu foarte puţin. Adică, suntem printre ultimele ţări din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene în toate clasamentele şi părem că suntem mulţumiţi din moment ce nu ne propunem altceva. Cu toate acestea, România este a şaptea ţară în Uniunea Europeană şi după dimensiunea populaţiei, şi după dimensiunea teritoriului, cred că şi după capacitatea resursei umane. Părem să nu fim conştienţi de acest lucru. (…) Cred că România poate să-şi asume un obiectiv la fel de ambiţios ca cele pe care le-a avut: aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Putem deveni a şaptea putere economică a Europei, dar pentru acest lucru sigur că avem nevoie de nişte ingrediente”, a menţionat Călin Popescu Tăriceanu, precizând că printre acestea se află educaţia, inovaţia şi dezvoltarea tehnologică.

Şcoală de Vară a tinerilor din ALDE are loc la sfâşitul acestei săptămâni la un hotel din Mamaia.

Liderul PSD Liviu Dragnea a propus încheierea unui pact al tuturor forţelor politice pentru o strategie de dezvoltare a României pe 20-30 de ani, spunând că „epoca Traian Băsescu”, una a „războiului”, s-a încheiat, iar actualul şef al statului „nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ”.

Liviu Dragnea a spus, vineri seară, la Şcoala de Vară a femeilor social-democrate, că doreşte un armistiţiu politic pe termen lung care să ducă la realizarea unui plan de dezvoltare strategică a ţării.

„Vreau să promovăm ideile unei păci politice eficiente, ale unui armistiţiu politic pe termen lung. Vreau să promovăm ideea unui pact politic al tututor forţelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficientă şi strategică a acestei ţări pentru următorii 20-30 de ani. Gândiţi-vă ce ar înseamna să mergem ca şi până acum. O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine următoarea guvernare şi dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte. Şi România după fiecare ciclu politic pierde un an sau doi şi pierde în competiţia din ce în ce mai dură cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi să promovăm aceste idei de un climat politic bazat pe dialog şi continuitate, nu cumva este posibil ca noi să ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţară care să fie peren şi să nu mai poată fi schimbat de nicio forţă politică pentru că a participat la construcţia lui”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă