13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒTechSenator PNL: Au fost strรขnse โ€spre 80 de semnฤƒturiโ€ pentru revocarea lui...

Senator PNL: Au fost strรขnse โ€spre 80 de semnฤƒturiโ€ pentru revocarea lui Tฤƒriceanu

Senatorul PNL Theodor Atanasiu a susศ›inut, luni, cฤƒ au fost strânse ”spre 80 de semnฤƒturi”, pentru cererea de revocare din funcศ›ie a preศ™edintelui Senatului, Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu, informeazฤƒ Mediafax.

”Spre 80 (au fost strânse – n.r.) ศ™i sunt doar semnฤƒturile celor din grupul PNL ศ™i independenศ›ii care au vrut sฤƒ se alฤƒture cu semnฤƒturile lor, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare”, a rฤƒspuns Atanasiu, întrebat despre stadiul strângerii semnฤƒturilor necesare.

El a transmis cฤƒ nu a fost stabilitฤƒ, încฤƒ, data de depunere a solicitฤƒrii, dar cฤƒ aceasta va fi depusฤƒ la ”momentul oportun”.

”Depinde foarte mult de prezenศ›a pe care o avem în urmฤƒtoarele zile ศ™i sฤƒptฤƒmâni la Parlament. Sฤƒptฤƒmâna aceasta este ศ™i Consiliul Europei, avem oameni plecaศ›i din ศ›arฤƒ ศ™i participฤƒ acolo. De aceea, nu cred cฤƒ va fi sฤƒptฤƒmâna aceasta, dar nu este imposibil (depunerea solicitฤƒrii – n.r.), a precizat Atanasiu.

Potrivit Regulamentului Senatului, revocarea din funcลฃie a preลŸedintelui Senatului poate fi propusฤƒ la cererea a minimum o treime din numฤƒrul total al senatorilor dacฤƒ încalcฤƒ prevederile Constituลฃiei sau încalcฤƒ grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului ลŸedinลฃelor comune.

Revocarea preลŸedintelui Senatului poate fi propusฤƒ ลŸi de jumฤƒtate plus unu din numฤƒrul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face în scris, sub semnฤƒtura iniลฃiatorilor, o singurฤƒ datฤƒ într-o sesiune.

Propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent care analizeazฤƒ, în prima sa ลŸedinลฃฤƒ, îndeplinirea condiลฃiilor de revocare ลŸi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a urmฤƒtoarei ลŸedinลฃe de plen.

Purtฤƒtorul de cuvânt al PNL, Ionuศ› Stroe, a declarat, luni, cฤƒ solicitarea de revocare a preศ™edintelui Senatului, Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu, va fi depusฤƒ ”la momentul oportun”, ”probabil” în cursul acestei sฤƒptฤƒmâni, într-una dintre ศ™edinศ›ele de plen.

Stroe a fost întrebat care este decizia liderilor PNL cu privire la momentul propunerii de revocare a lui Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu din poziศ›ia de preศ™edinte al Senatului.”În mod evident, vom depune acea solicitare pentru revocarea preศ™edintelui (Senatului, n.r.) Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu la momentul oportun. Probabil chiar în aceastฤƒ sฤƒptฤƒmânฤƒ”, a declarat Stroe.

El a menศ›ionat cฤƒ solicitarea PNL ar putea fi înaintatฤƒ chiar într-una dintre ศ™edinศ›ele de plen ale Senatului.

Întrebat dacฤƒ sunt incluศ™i ศ™i senatorii din grupului lui Mircea Geonฤƒ, el a rฤƒspuns: ”Sunt independenศ›i în Senatul României, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare, care cu siguranศ›ฤƒ ni se vor alฤƒtura în acest demers”.

Din grupul PNL fac parte 61 de parlamentari, iar senatorii ”independenศ›i”, care fac parte din grupul celor neafiliaศ›i, sunt 8, aceศ™tia însumând 69 de senatori, potrivit site-ului Senatului,.

 

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ