13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăTechGorghiu, îngrijorată de amânarea votului în cazul Şova

Gorghiu, îngrijorată de amânarea votului în cazul Şova

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că o îngrijorează decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a amâna votul în cazul lui senatorului Dan Şova. Ea a spus că orice tergiversare este un semnal de alarmă, scrie Agerpres. 

„Mă îngrijorează că nu vom mai avea pe 2 decembrie votul privind imunitatea lui Dan Şova, ci se va amâna, pentru că domnul Tăriceanu vrea altceva”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, invitată la Digi24. Ea a mai precizat că „orice tergiversare este un semnal de alarmă”, iar cine mizează pe faptul că este sfârşit de an şi lucrurile trec neobservate se înşală.

Citeşte şi: Gorghiu: Dacă deficitul nu se va menține în 3% în 2016, nu va exista susţinere pentru măriri de salarii

Pe de altă parte, întrebată ce a simţit când a văzut că un lider PNL, Ioan Oltean, este ridicat de la aeroport pentru a fi dus la DNA, Alina Gorghiu a spus că a avut „un gust amar”, însă decizia PNL este una constantă, aceea de a va vota în favoarea solicităriilor făcute de Parchet.

„Am un gust amar când văd că un coleg este suspectat de săvârşirea unor fapte prevăzute de Codul Penal. Hotărârea politică a PNL a fost păstrată, vom vota în favoarea solicitărilor făcute de Parchet”, a declarat liderul liberal, adăugând că, în calitate de lider de partid, nu îşi permite să aibă emoţii în astfel de situaţii.

În context, ea a spus însă că îşi doreşte ca atât Ioan Oltean, cât şi Dan Şova să aibă argumente în instanţă pentru a putea „răsturna” toate aceste acuzaţiile care li se aduc.

Votul pentru ridicarea imunităţii în cazul deputaţilor PNL Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu a fost programat pentru 9 decembrie, din cauza zilelor libere pe care şi le-au luat deputaţii în această perioadă. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Pe de altă parte, votul pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova a fost amânat pentru joi, 3 decembrie, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că vrea să organizeze, miercuri, o şedinţă solemnă cu ocazia zile de 1 decembrie, la care au fost invitaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, foşti preşedinţi ai României şi membrii Guvernului.

DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

 

Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă