Fostul vicepremier Gabriel Oprea a precizat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că ar fi preferat ca UNPR „să meargă pe picioarele sale”, în contextul fuziunii formațiunii politice cu PMP.
Astfel, Gabriel Oprea a motivat decizia de a comenta fuziunea dintre cele două partide precizând că trebuie să „demonteze” câteva „neadevăruri”.
„Nu aș fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totuși, pentru că există un comunicat al PNL în care sunt câteva neadevaruri care trebuie demontate. În primul rând, nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului și nu particip la luarea deciziilor în partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios și, dacă spun un lucru, așa fac”, a scris fostul vicepremier, marți seara, pe Facebook.
Totodată, el a precizat că decizia nu reflectă opiniile sale.
„În al doilea rând, nu aș fi avut cum să particip la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile mele. Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României și a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea și a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aș fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Știu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluțiile facile”, a continuat el.
În plus, Gabriel Oprea a afirmat că nu a beneficiat de o „relație privilegiată” cu fostul președinte Traian Băsescu.
Citește și: UNPR fuzionează cu PMP
„În al treilea rând, ideea unei relații privilegiate cu Traian Băsescu este inca un neadevar. Și mă miră că tocmai PNL lansează în spațiul public astfel de ipoteze. Traian Băsescu a fost președintele României și l-am sprijinit în tot ceea ce ține de siguranța națională, așa cum fac și în cazul lui Klaus Iohannis. Am făcut acest lucru din convingerea mea de militar și nu din rațiuni politice. Iar acest lucru îl pot confirma foarte mulți din liderii PNL care presupun că nici nu au văzut acest comunicat înainte de a fi transmis presei. Nu îi sunt dator cu nimic lui Traian Băsescu și nici el mie. Ne respectăm, dar nu vedem lucrurile în același fel atunci când vine vorba despre România”, a continuat Gabriel Oprea.
În încheierea mesajului, el și-a exprimat speranța ca liderii partidului „să-și fi făcut toate calculele și să nu fi închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulți români au crezut și cred în continuare”.
Traian Băsescu a anunțat, marți, că PMP și UNPR vor fuziona.
„Nu aş fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totuşi, pentru că există un comunicat al PNL în care sunt câteva neadevăruri care trebuie demontate. În primul rând, nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului şi nu particip la luarea deciziilor în partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios şi, dacă spun un lucru, aşa fac. În al doilea rând, nu aş fi avut cum să particip la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile mele”, a scris Oprea, marţi seară, pe Facebook.
El şi-a exprimat regretul că proiectul UNPR, ‘ca partid de sine stătător’, dispare.
„Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României şi a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea şi a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aş fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Ştiu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluţiile facile”, a adăugat Oprea.
Potrivit acestuia, ideea unei ‘relaţii privilegiate’ pe care ar avea-o cu Traian Băsescu este un neadevăr.
„Şi mă miră că tocmai PNL lansează în spaţiul public astfel de ipoteze. Traian Băsescu a fost preşedintele României şi l-am sprijinit în tot ceea ce ţine de siguranţa naţională, aşa cum fac şi în cazul lui Klaus Iohannis. Am făcut acest lucru din convingerea mea de militar şi nu din raţiuni politice. Iar acest lucru îl pot confirma foarte mulţi din liderii PNL care presupun că nici nu au văzut acest comunicat înainte de a fi transmis presei. Nu îi sunt dator cu nimic lui Traian Băsescu şi nici el mie. Ne respectăm, dar nu vedem lucrurile în acelaşi fel atunci când vine vorba despre România”, a spus Oprea.
El şi-a exprimat speranţa că nu va fi „închis prematur” drumul unui proiect în care mulţi români au crezut.
„În privinţa deciziei UNPR, nu am nimic de spus în plus. Sper doar ca liderii partidului să-şi fi făcut toate calculele şi să nu fi închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulţi români au crezut şi cred în continuare”, a concluzionat Gabriel Oprea.
Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat, marţi, liderul PMP, Traian Băsescu.