13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒTechComisia Juridicฤƒ: AleลŸii locali care ลŸi-au schimbat partidul nu รฎลŸi pierd mandatele

Comisia Juridicฤƒ: AleลŸii locali care ลŸi-au schimbat partidul nu รฎลŸi pierd mandatele

Deputaลฃii juriลŸti au respins, marลฃi, cu majoritate de voturi, amendamentele depuse de PNL la Legea de respingere a OUG 55 privind migraลฃia aleลŸilor locali, care prevedeau ca aleลŸii locali care au trecut de la un partid la altul sฤƒ-ลŸi piardฤƒ mandatul, informeazฤƒ Mediafax.

În condiลฃiile în care aceste amendamente nu au fost agreate, Legea de respingere a OUG 55 va avea, cel mai probabil, un singur articol, unic, de respingere a ordonanลฃei, fฤƒrฤƒ a vorbi ลŸi despre efectele ordonanลฃei, aลŸa cum a solicitat Curtea Constituลฃionalฤƒ.

"Cum rฤƒmâne cu efectele? Avem un articol unic în care spunem cฤƒ respingem OUG 55, dar decizia Curลฃii spune cฤƒ trebuie sฤƒ reglementฤƒm efecte", a spus deputatul PNL, Gabriel Andronache.

"Efectul, dacฤƒ mฤƒ întrebaลฃi pe mine, juridic, este exact cฤƒ nimeni nu va mai putea vreodatฤƒ sฤƒ dea o asemenea ordonanลฃฤƒ, pentru cฤƒ ea a fost declaratฤƒ neconstituลฃionalฤƒ", i-a rฤƒspuns preลŸedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucฤƒ.

El a arฤƒtat cฤƒ "aceastฤƒ poveste tristฤƒ" nu se va mai putea repeta.

"Deci povestea aceasta tristฤƒ, din punct de vedere politic, nu va mai putea fi repetatฤƒ ลŸi cred cฤƒ este efectul cel mai important, pentru cฤƒ odatฤƒ declaratฤƒ neconstituลฃionalฤƒ, nu ordonanลฃa, ca procedurฤƒ, ci fondul ordonanลฃei, nu va putea fi repetat nici prin ordonanลฃฤƒ, nici prin alt act normativ, chiar ลŸi atunci când vorbim de legi. Este opinia mea”, a spus Ciucฤƒ.

Totodatฤƒ, deputaลฃii juriลŸti au respins amendamentul adoptat de Comisia de administraลฃie prin care se interzicea Guvernului posibilitatea de a emite OUG ale cฤƒror efecte pot încฤƒlca principiile constituลฃionale ale statului de drept ลŸi deciziile Curลฃii Constituลฃionale.

"Este o aberaลฃie juridicฤƒ, sฤƒ-l respingem pentru blazonul Comisiei juridice", a solicitat Ciucฤƒ.

Comisia Juridicฤƒ urmeazฤƒ sฤƒ se întâlneascฤƒ, în cursul zilei de marลฃi, cu Comisia de Administraลฃie, pentru a se pune de acord cu privire la acest amendament, tot atunci urmând a se da ลŸi votul final pe raportul la Legea de respingere a OUG 55.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ