-3 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăTechCum vor reuși datele să aducă fanii înapoi pe stadioane

Cum vor reuși datele să aducă fanii înapoi pe stadioane

Cluburile sportive, respectiv organizatorii de evenimente, se străduiesc în această perioadă să ofere fanilor noi experiențe, respectând în același timp reglementările și recomandările instituțiilor guvernamentale referitoare la protecția împotriva noului coronavirus. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, SAS oferă o soluție software de analiză și optimizare a spațiului, care ajută organizatorii să simuleze diverse scenarii de ocupare a locurilor din stadion sau arenă, în funcție de diverși parametri, pentru a maximiza vânzările de bilete, veniturile și prezența la eveniment, asigurând totodată siguranța fanilor.
 
Scenarii personalizate pentru diferite nevoi și respectarea cerințelor de distanțare socială

Soluția SAS pentru optimizarea spațiului oferă aranjamentul ideal al scaunelor dintr-o locație în funcție de parametrii și obiectivele introduse de utilizator. Spre exemplu, prin introducerea prețurilor biletelor pentru toate locurile dintr-o locație, utilizatorul poate vedea un plan de alocare a scaunelor astfel încât veniturile sunt optimizate la maxim.
 
Software-ul de optimizare ia în considerare date precum dimensiunile culoarelor, rândurilor, scaunelor, capacitatea generală și prețurile biletelor. Utilizatorii pot alege distanța dintre grupuri și/sau dimensiunea maximă a grupului de persoane care stau împreună, două scenarii total diferite. O analiză SAS a arătat că dacă spectatorii sunt dispuși pe scaune cu o distanță de 2m între ei, se poate utiliza doar 15% din capacitatea stadionului. Cu toate acestea, dacă oamenii stau în grupuri de maxim patru persoane, fără scaune libere între ei, același procent va crește până la 30%.
 
Desigur, există încă îngrijorări cu privire la modul în care va funcționa planul de alocare a scaunelor în realitate, întrucât fanii nu rămân așezați pe toată durata meciului. Soluția SAS pentru optimizarea locației poate rula, totuși, scenarii în care intrările și ieșirile de pe culoar sunt lăsate deschise, ceea ce permite oamenilor să se deplaseze fără să interfereze cu zona de siguranță a altcuiva.
 
Luând în calcul evoluția diferită a cazurilor de COVID19 pe glob, regulile de distanțare și protejare împotriva virusului se pot schimba rapid. Pe lângă îndrumările din partea instituțiilor naționale de sănătate, consiliile locale și asociațiile sportive pot avea propriile cerințe. Parametrii SAS pentru optimizarea spațiului sunt ușor de schimbat, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot relua facil și rapid scenarii de optimizare și pot identifica noi scenarii adecvate de ocupare a locurilor într-o arenă, pe măsură ce reglementările sunt actualizate.
 
Tehnologia de optimizare SAS poate fi aplicată mai multor scenarii de distanțare socială, inclusiv pentru optimizarea locurile din sălile de clasă sau mijloacele de transport în comun.

Cele mai citite

PNRR, investiții de 900 de milioane de euro

Proiectele vizează, în primul rând, gospodăriile vulnerabile energetic, dar și populația generală care va beneficia de sprijin pentru instalarea echipamentelor eficiente energetic Listele publicate de...

Chiriile exorbitante plătite de statul român

Ministerul Fondurilor Europene achită 2,4 milioane de euro anual, pentru sediul său din nordul Capitalei Fostul ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că...

PNRR, investiții de 900 de milioane de euro

Proiectele vizează, în primul rând, gospodăriile vulnerabile energetic, dar și populația generală care va beneficia de sprijin pentru instalarea echipamentelor eficiente energetic Listele publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă