17.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăTechCum se va numi partidul lui Geoană și Vanghelie

Cum se va numi partidul lui Geoană și Vanghelie

La Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), au fost depuse, încă din data de 12 ianuarie, două cereri de înregistrare a partidului inițiat de senatorul Mircea Geoană și primarul Marian Vanghelie, informează Mediafax.

Consiliera senatorului Mircea Geoană, Ana Maria Cătăuţă, a depus la OSIM solicitări pentru înregistrarea mărcii "Partidul Social Democrat Independent (PSDI)" și "Partidul Social al Democraţiei Independente". Cererile se află în procedură de examinare.

Ambele cereri privesc activități de ”educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale; servicii ştiinţifice şi tehnologice, precum şi servicii de cercetare şi de creaţie, referitoare la acestea; servicii de analiză şi cercetare industrială; crearea şi dezvoltarea calculatoarelor şi a programelor de calculator; servicii juridice; servicii de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi persoanelor; servicii personale şi sociale oferite de către terţi destinate să satisfacă nevoile indivizilor".

De asemenea, deputatul Oana Niculescu Mizil a solicitat și ea înregistrarea mărcii "Partidul Social Democrat Independent", care include și "activităţi de natură politică".

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, cu privire la înregistrarea la OSIM a mărcii Partidul Social Democrat Independent (PSDI), că aceasta reprezintă, împreună cu altele, o variantă de studiu.

"Noul PSD este principalul meu proiect politic. Zilele următoare grupul de iniţiativă va lansa în dezbatere acest proiect şi în interiorul PSD, şi pentru opinia publică, pentru ca, în final, să devină o platformă ce va fi propusă în cadrul Congresului PSD. Această denumire (PSDI, n.r.), împreună cu altele, e o variantă de studiu, dar secundară proiectului meu principal care se numeşte «Noul PSD»", a spus Geoană.

Senatorul Mircea Geoană a anunțat că în maximum două săptămâni va lansa un nou proiect politic. El susține că este nevoie de o nouă formaţiune politică ca răspuns la formaţiunea condusă de premierul Victor Ponta. 

Mircea Geoană a fost exclus din Partidul Social Democrat, alături de Marian Vanghelie şi Dan Şova în prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) de după eşecul de la prezidenţiale. 

Cele mai citite

Petrolul Ploiești a transferat un internațional din Benin!

Petrolul Ploiești continuă să își întărească echipa după un început de sezon cu slăbiciuni defensive. Deși perioada de transferuri pe bani s-a încheiat, Petrolul Ploiești...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...

Secretara-șefă de la Universitatea de Medicină a fost găsită într-un lac din Capitală

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri În vârstă de 43 de ani, Cătălina Vali Matei a fost dată dispărută noaptea trecută....
Ultima oră
Pe aceeași temă