20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăTech#Colectiv 1 AN. Bănicioiu „aniversează” la plajă în Cuba. PSD îi mai...

#Colectiv 1 AN. Bănicioiu „aniversează” la plajă în Cuba. PSD îi mai dă un mandat de deputat

Unul din principalii responsabili pentru drama de la Colectiv, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, va candida pentru PSD, pe listele de la Iași. Deocamdată însă el aniversează un an de la drama de la Colectiv pe plajele din Cuba, susține Realitatea Tv.

La începutul lunii noiembrie 2015, Bănicioiu s-a opus public transportării răniților în străinătate.

„Chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. (…) Franța, Germania, am primit din foarte multe părți astfel de solicitări. Momentan noi ne descurcăm foarte bine. Ne descurcăm foarte bine iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații, da?”, spunea Bănicioiu, la 1 noiembrie 2015.

Abia la 3 noiembrie, premierul Victor Ponta i-a cerut să accepte trimiterea răniților în străinătate. „Vom accepta, de altfel există deja oferte de ajutor din afara țării, din partea câtorva spitale din afara țării. Oricine ne poate ajuta, este foarte bine. Ministerul Sănătății, vă rog să țineți legătura cu toți prietenii noștri din afară care pot să trimită medici sau care eventual pot să preia din pacienți”, a spus Ponta.


Citește și: #Colectiv 1 AN. Peste 4.000 de oameni, la marșul tăcut, în memoria victimelor de la Colectiv. Participantă: Au murit 64 de oameni pentru ca alții să-și umple portofelul. Sunt aici ca să nu se uite | FOTO+VIDEO


Ulterior, mai mulți medici din străinătate au arătat că în spitalele românești nu existau condiții pentru tratarea unor arsuri atât de grave și a unui număr atât de mare de răniți, iar aceștia trebuiau trimiși în străinătate.

„Dacă aveți 20 de arși și nu puteți spăla cu mijloacele necesare decât 5, este clar că au mai puține șanse. Aici nu aș fi acceptat 20, pentru că ar fi fost prea mult”, a declarat, pentru Pro Tv, rr. Serge Jennes, șeful secției de arși a Spitalului Militar Reine Astrid din Bruxelles.

A două zi după Colectiv, în spitalele din România erau internați nu 20, ci aproape 150 de pacienți arși. 

Acum câteva zile, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a arătat că, din banii Ministerului Sănătății, în mandatul lui Bănicioiu, secția de mari arși de la spitalul Floreasca a achiziționat o cameră barometrică utilizabilă doar pentru tratamente anti-îmbătrânire. Ziariștii care au încercat să-l contacteze pe Bănicioiu au intrat pe un robot unde se auzea piesa Live my Life, cântată de Far Eastern Movement ft. Justin Bieber. 


Citește și:  #COLECTIV 1 AN. Analiză România Liberă: Ce s-a schimbat în politica românească după tragedia din Colectiv

Tot sub presiunea străzii, politicienii au promis că nu își mai vor proteja colegii care se ascund de procurori sub imunitatea parlamentară și au introdus criterii de integritate pentru candidații la alegeri. După ce teama de proteste a trecut, politicienii au revenit la vechile obieceiuri, respingând cererile procurorilor, atunci când a venit vorba de politicieni bine conectați, precum Sebastian Ghiță, Titus Corlățean sau Mădălin Voicu… citește mai departe aici


Citește și opinia lui George Mioc pe această temă:  Un an de la Colectiv: marii vinovaţi ne sfidează, sistemul medical de stat continuă să ucidă | OPINIE

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă