2.7 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăTechAmbasada Chinei respinge observațiile eronate făcute de Ambasadorul SUA în România

Ambasada Chinei respinge observațiile eronate făcute de Ambasadorul SUA în România

Ambasada Chinei a răspuns unor noi declarații făcute de ambasadorul SUA la București, prin care a încercat să submineze relațiile de prietenie dintre China și România.
Într-un răspuns din partea purtătorului de cuvânt al Ambasadei Chinei se arată că „minciuna repetată dwe o mie de ori, tot minciună rămâne.”

Răspunsul Ambasadei Chinei:

„Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România respinge observațiile eronate cu privire la China făcute de Ambasadorul SUA în România.

Recent, Ambasadorul SUA în România a răspândit din nou minciuni, atacând cu rea-voință China și companiile chineze, astfel încercând să submineze relațiile de prietenie dintre China și România. Ne exprimăm puternica nemulțumire și opoziția fermă. Țin să subliniez faptul că minciuna repetată și de o mie de ori, tot minciună rămâne.

Pe o perioadă de timp, unele elemente extreme anti-China din Statele Unite și-au sporit frenetic suprimarea politică a Chinei și a companiilor chineze, scopul fundamental al acestora este de a folosi orice mijloace pentru a crea diverse motive cu scopul de a „bloca” întreprinderile chineze, a reține dezvoltarea Chinei și a-și menține propria hegemonie, fapte în care nu ar trebui să se angajeze o mare putere, dacă se consideră deschisă și încrezătoare.

Acest comportament a dovedit slăbiciunea și disperarea țării respective, actele fiind împotriva tendinței istorice de dezvoltare, depășind orice limită a conștiinței și moralității umane și lăsând totodată imaginea și reputația Statelor Unite într-o capcană periculoasă.

SUA, prin toate încercările si eforturile rușinoase, au aruncat acuzații murdare companiilor chineze de IT precum că ar fi ”nesigure”, însă au vreo dovadă reală?

În ultimii 30 de ani, companiile chineze de înaltă tehnologie au construit peste 1.500 de rețele de comunicații în întreaga lume și nu s-a produs niciun incident de securitate cibernetică. Însă, lumea a văzut altceva în SUA, cum ar fi incidente de securitate a rețelei și anume „Snowden Incident” și „WikiLeaks”, „Prism Gate”, „Equation Organization” și „Echelon System” și multe alte acțiuni de monitorizare și supraveghere a rețelei. SUA au răspândit atâta calomnie fața de China, fără să-și dea seama de propriile eșecuri, dar totuși sunt atât de abuzive și grosolane, fapt care ne face cu greu să înțelegem de unde vine acest orgoliu? Bullying-ul nu poate câștiga respectul oamenilor din lume.

De-a lungul celor 99 de ani, Partidul Comunist Chinez a pornit de la aproximativ 50 de membri și a reușit să ajungă la peste 92 de milioane de membri, motivul fiind tocmai pentru că PCC se bazează întotdeauna pe popor și slujește poporului, este adânc înrădăcinat în popor și nedivizat de poporul chinez.

Potrivit ultimului sondaj mondial făcut de Universitatea Harvard, peste 90% din populația chineză și-a exprimat mulțumirea fața de PCC și de Guvernul chinez. Faptele au dovedit în repetate rânduri că, cu cât unii politicieni americani atacă în mod malițios Partidul Comunist Chinez, cu atât poporul chinez este mai unit, mai patriot și mai entuziasmat de conducerea Partidului Comunist Chinez.

China pune egalitatea etnică ca unul din principiile fundamentale ale temeliei țării, și a stabilit sistemul de autonomie regională etnică. China a reușit să mențină cu fermitate egalitatea deplină a tuturor grupurilor etnice, garantând, de asemenea, drepturile și interesele legitime ale minorităților etnice. În timp ce Statele Unite produc în mod nerușinat problemele etnice altor țări, nu ar trebui să uite istoria tragică a amerindienilor.

Popoarele chinez și român au cunoscut întotdeauna înțelegerea și sprijinul reciproc, iar prietenia tradițională dintre cele două țări, semnificată prin ”prietenul la nevoie se cunoaște” a fost consolidată și mai mult în lupta comună împotriva epidemiei COVID-19. Relațiile chino-române se caracterizează prin respect reciproc, egalitate, beneficii reciproce și cooperare cu câștig reciproc.

Aceste relații au făcut față încercărilor schimburilor drastice ale situațiilor internaționale și nu vor fi zdruncinate nicicum de provocările externe. China, fiind un prieten sincer al României, dorește să colaboreze strâns cu România pentru promovarea în continuare a parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două țări.

Relațiile chino-americane se află într-un moment critic al istoriei. Dezvoltarea relațiilor chino-americane în mod sănătos și stabil corespunde intereselor fundamentale ale celor două popoare.

China și Statele Unite trebuie să stimuleze mentalitatea non-conflict, non-confruntare, respect reciproc și cooperare prin câștig mutual, astfel să se concentreze asupra cooperării, gestionării divergențelor, dezvoltării sănătoase și stabile a relațiilor bilaterale și asupra colaborării cu țările lumii și comunitatea internațională, în scopul stimulării cauzei nobile a păcii și dezvoltării mondiale”.

Companiile chineze comuniste, precum Huawei sau ZTE, nu ar trebui tolerate într-un stat de drept, întrucât scopul lor este de a spiona şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea lumii libere, a declarat, marţi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Cele mai citite

Trump o nouă numire în echipa sa de la Casa Albă

Preşedintele ales al SUA, republicanul Donald Trump, l-a desemnat miercuri pe generalul în rezervă Keith Kellogg ca emisar al său pentru Ucraina şi Rusia,...

Andrei Muraru anunță că românii vor putea călători fără vize în SUA din 2025

Românii vor călători fără viză în Statele Unite ale Americii din 2025. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru,...

Ucraina ar fi nevoită să scadă vârsta de mobilizare în armată la 18 ani

Ucraina trebuie să ia în considerare scăderea la 18 ani a vârstei pentru mobilizarea în armată, astfel încât să asigure efectivele necesare pe front...
Ultima oră
Pe aceeași temă