6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRCum alegi încălţămintea potrivită pentru bebeluşul tău

Cum alegi încălţămintea potrivită pentru bebeluşul tău

Pantofii prea mari sau prea mici le pot crea bebeluşilor disconfort sau probleme pe viaţă cu picioarele. Este însă dificil să găseşti mărimea potrivită de pantofi deoarece fiecare tip de încălţăminte este calibrat diferit. Colaboratorul site-ului www.ehow.com, Sarah Valek, a întocmit un mic manual de instrucţiuni pentru a-i ajuta pe părinţi să cumpere pantofii potriviţi pentru copiii lor. Sfatul cel mai important este să măsori întotdeauna ambele picioare ale bebeluşului tău înainte de a-i cumpăra încălţăminte.

Instrucţiuni:

1. Măsoară picioarele copilului stând în picioare. Talpa piciorului se extinde atât în lungime cât şi în lăţime atunci când suportă greutatea corpului.

2. Măsoară lungimea ambelor picioruşe, căci unul poate fi mai mare decât celălalt. Nut e îngrijora, este perfect normal. Asigură-te că alegi încălţămintea în funcţie de dimensiunea mai mare. În general, diferenţa de lungime între mărimi este de 8 milimetri, iar între jumătăţi de măsură de 4 milimetri. Asigură-te că pantofii pe care îi cumperi pentru copilul tău au măcar 8 milimetri spaţiu în partea din faţă a pantofului.

3. Măsoară lăţimea ambelor picioare şi, la fel ca şi în lungime, pantofi se potrivesc la cea mai mare dimensiune. Lăţimea creşte, în general, cu 6 milimetri între mărimi. Uită-te după pantofii pentru copii care oferă o varietate de lăţimi – îngust, mediu şi mare. Atunci când probezi pantofii, testează dacă îţi intră degetul în partea laterală între picior şi pantof. Dacă degetul nu intră înseamnă că pantoful este prea îngust.

4. Uită-te cât este de gros este glezna picioruşului copilului tău. Grosimea este corelată cu lăţimea, aşadar un picior mai gros are nevoie de un pantof mai larg.

5. Încalţă bebeluşul cu noii pantofi şi lasă-l să meargă fără ajutorul tău. Analizează dunga pe care o face pantoful deasupra degetelor de la picioare. Dacă nu este dreaptă sau este prea adâncă, înseamnă că pantoful este prea mare.

6. Verifică picioarele copilului după o zi în care a purtat noii pantofi pentru a te asigura că nu are degetele roşii, umflate sau prezintă semne de frecare.

Pont: Asigură-te că unghiile copilului sunt mereu tăiate pentru a împiedica frecarea de pantofi şi rănirea picioarelor bebeluşului tău.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă