4.7 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăGDPRCine poate să apeleze la implant dentar

Cine poate să apeleze la implant dentar

Implantul dentar îmbunătăţeşte semnificativ calitatea vieţii pacienţilor cu probleme stomatologice. Pe lângă faptul că ajută la recuperarea unei danturi complet funcţionale, acesta nu afectează dinţii vecini, spre deosebire de alte metode de protezare. În plus, oferă dinţilor un aspect natural şi armonios, ceea ce îmbunătăţeşte siguranţa de sine a pacienţilor.

Implantul dentar este însă contraindicat în cazul persoanelor cu boli cronice, care sunt diagnosticate cu SIDA, care suferă de diabet zaharat sau care prezintă probleme cardiace severe şi anumite afecţiuni ale sângelui. Reuşita acestei intervenţii depinde în mare măsură de cantitatea şi calitatea osului receptor, poziţia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior.

„Este foarte important să evaluăm atent istoricul medical al pacientului, să facem un set de radiografii speciale şi analize de sânge. Abia după ce ne asigurăm că rezultatele sunt bune, putem pregăti persoana pentru procedura de implant dentar“, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ODF la Clinica Stomatologică Multident.

Cele mai frecvente temeri ale pacienţilor în ceea ce priveşte realizarea unui implant dentar au legătură cu durerea, preţul foarte ridicat al procedurii, precum şi teama că stilul de viaţă va suferi modificări majore.

Este bine de ştiut faptul că acest tip de procedură se realizează sub anestezie locală, fără nici o senzaţie de durere. În plus, medicul stomatolog poate administra persoanelor care suferă de anxietate o injecţie cu substanţă medicamentoasă care generează o stare de relaxare şi calm.

„Implanturile moderne sunt confecţionate din zirconiu sau dintr-un aliaj metalic biocompatibil care conţine în mare parte titan şi se integrează perfect în osul alveolar. Intervenţia chirurgicală este de scurtă durată, anestezia se efectuează local, iar timpul de recuperare nu împiedică pacienţii să-şi desfăşoare activităţile lor zilnice“, a declarat dr. Simona Humeniuc, medic specialist chirurgie dento-alveolară şi implantologie.

În perioada de vindecare, în care celulele osoase se ataşează de suprafaţa implantului, pacienţii pot resimţi un uşor disconfort, dar acesta nu îi împiedică să vorbească normal, să mestece şi să bea.

Medicii stomatologi susţin că preţul unei astfel de intervenţii garantează calitatea actului medical.

„În momentul în care o persoană se decide să apeleze la tratamentul cu implant dentar trebuie să ţină cont în primul rând de raportul calitate–preţ. Medicii stomatologi care ţin la calitatea actului medical vor alege doar implanturile cele mai sigure, recunoscute la nivel internaţional, care au un preţ de achiziţie mai ridicat. Este important de reţinut faptul că vorbim de o investiţie pe termen lung, cu efect vizibil în îmbunătăţirea dicţiei şi reproducerea cât mai exactă a capacităţii naturale de a muşca şi mesteca”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonţie şi ODF la Clinica Stomatologică Multident.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

David Popovici, mesaj pentru turul doi al alegerilor prezidențiale! „Votați inteligent pentru viitorul nostru”

Campionul olimpic David Popovici a transmis un îndemn clar românilor în contextul turului doi al alegerilor prezidențiale, subliniind importanța votului ca mijloc de apărare...

Exporturile de carne tocată și salamuri crud-uscate către Marea Britanie și SUA blocate din cauza pestei porcine

Exporturile de carne tocată şi de salamuri crud-uscate către Marea Britanie şi SUA sunt blocate din cauza pestei porcine africane care încă evoluează pe...

David Popovici, mesaj pentru turul doi al alegerilor prezidențiale! „Votați inteligent pentru viitorul nostru”

Campionul olimpic David Popovici a transmis un îndemn clar românilor în contextul turului doi al alegerilor prezidențiale, subliniind importanța votului ca mijloc de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă