-0.9 C
București
duminică, 12 ianuarie 2025
AcasăGDPR5 alimente surprinzătoare pentru oase rezistente

5 alimente surprinzătoare pentru oase rezistente

Odietă bogată în calciu şi vitamina D este secretul pentru a avea oase sănătoase şi puternice. Calciul fortifică oasele şi dantura, în timp ce vitamina D îmbunătăţeşte absorbţia calciului şi creşterea oaselor.

Calciul şi vitamina D sunt nutrienţi importanţi atât în copilărie, cât şi la bătrâneţe. O cantitate mare de calciu şi vitamina D în corp previne apariţia fracturilor şi a osteoporozei, o boală caracterizată prin fragilitatea oaselor. Adulţii de până la 50 de ani ar trebuie să consume zilnic o doză de 1.000 de miligrame de calciu şi 200 de unităţi de vitamina D, iar persoanele vârstnice de peste 50 de ani au nevoie de o doză mai mare de 1.200 de miligrame de calciu şi între 400 şi 600 de unităţi de vitamina D.

Principalele surse alimentare de calciu şi vitamina D sunt produsele lactate: iaurt, lapte, brânză. O cană de lapte degresat conţine 30% din doza zilnică de calciu, iar dacă este îmbogăţit cu vitamina D, oferă beneficii duble pentru sănătatea oaselor. În acelaşi timp, doar 45 de grame de brânză, adică aproximativ o felie de brânză cheddar, conţine mai mult de 30% din doza zilnică de calciu, aşa că trebuie consumată cu moderaţie.

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a decoperi alte alimente care conţin aceşti nutrienţi importanţi pentru organism, dar sunt mai puţin cunoscute.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Tanczos Barna ar lua în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă că „ia în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%”, deși inițial a spus că nu...

Tanczos Barna ar lua în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă că „ia în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%”, deși inițial a spus că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă