Reţeta de mâncare de conopidă este tradiţională din zona Muntenia şi este foarte gustoasă. Acesta se serveşte cu castraveciori muraţi.
Ingrediente:
2 pulpe de pui mai mari
1 conopidă potrivită (1,5 kg)
1 ceapă roşie mare
1 ardei roşu
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Vinete umplute
3 linguri ulei
4 linguri pastă de tomate
2 linguri făină albă
sare şi piper
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se taie pulpele de pui în şase. Ciocanelele se lasă aşa cum sunt, iar partea de sus se taie în două. Se spală bine, se usucă şi se pun la prajit în uleiul încins. Se lasă două minute, întorcându-le pe toate părţile.
Se adaugă ceapa tocată mărunt peste pui, se lasă un minut, după care se pune ardeiul tăiat fâşii, se amestecă şi se mai lasă un minut.
Se pune conopida desfăcută bucheţele şi spălată foarte bine, se acoperă cu apă şi se lasă pe foc până când conopida a început să se înmoaie (se mută totul într-un vas mai încăpător deoarece conopida ocupă mult loc).
Se amestecă pasta de tomate cu făina şi se diluează cu apă. Se toarnă peste conopidă şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune totul într-o tavă (sau vas yena) care se introduce în cuptorul încins pentru 40 de minute. Alături de sare şi piper se poate adauga oregano care să diminueze din gustul puternic de conopidă.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională: Balmoş ca în Maramureş
Tradiţii culinare:
Reţeta tradiţională de mâncare de conopidă a fost preparată şi oferită de Mariana Robescu, autor al blogului culinar Reţetele Marianei, în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională maramureşeană: Plăcintă cu verdeţuri