Reţeta de „Tinsurică” sau „Întinsură” este tradiţională din zona Ardeal şi este foarte uşor de preparat. Există mai multe variante de reţetă cu diferite ingrediente „albe”: lapte, brânză, smântână, unt.
Ingrediente:
· Lapte
· Smântână
· 1 lingura (cu vârf) făină
· Sare
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Riteş
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se pune laptele la fiert. Dupa ce a dat în clocot se adaugă smântâna şi apoi făina, amestecând permanent pe durata preparării până se transformă într-un sos gros. Se adaugă sare, după gust.
Mod de servire:
Tinsurica se mănâncă dimineaţa sau seara, caldă, cu bucăţi de pâine sau mămăligă. Adevărata savoare a mâncării stă în „întingerea”cu bucăţi de pâine sau a mămăligă în sosul alb (tinsurică). De aici provine şi numele de „Tinsurică” sau „Întinsură”.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Piroşte
Tradiţii culinare:
Reţeta de „Tinsurică” a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul campaniei ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, Gold Maya, Kotanyi îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocată