21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNuantele deschise si reci de albastru ofera senzatia de amplificare a spatiului

Nuantele deschise si reci de albastru ofera senzatia de amplificare a spatiului

Anumite culori garanteaza senzatia de marire a spatiului. Specialistii in teoria culorilor ne spun ca nuantele deschise si reci de albastru ofera senzatia de “distanta” sau, altfel spus, de amplificare a spatiului. Pentru zugravirea peretilor, poti alege o vopsea intr-o nuanta deschisa de albastru, precum cea din imagine.

Dungi verticale in culori soft. Nuantele de verde si albastru ajuta la marirea vizuala a spatiului, iar dungile verticale inalta vizual incaperea.

Foloseste cu incredere galben si auriu! Valorifica un spatiu atipic, cum ar fi tavanul inclinat al unei mansarde, utilizand nuante insorite de galben pentru a lumina colturile intunecate.

Foloseste verde menta sau nuante si mai deschise de verde, ca in imaginea de mai jos:

Un finisaj alb si lucios nu este singura modalitate de a face o bucatarie mica sa para mai mare. Alege un verde menta rece pentru usile dulapurilor si un blat alb din piatra. Evita gresia sau faianta pentru finisarea peretilor deoarece incarca vizual spatiul. Zugraveste peretii in alb si monteaza rafturi deschise pentru a obtine un decor aerisit si spatios.

Foloseste alb cald! Nu exista nicio indoiala ca albul face spatiul sa para mai mare. Atentie, insa, sa nu cazi in capcana de a folosi albul in toata camera. Alege o nuanta calda de alb si foloseste elemente din lemn natural in nuante deschise. Acestea din urma sunt un must have pentru a incalzi atmosfera.

Introdu in amenajare finisaje metalice. Culorile neutre sunt o alegere buna pentru camerele mici. Acestea compun un decor cald si frumos. Pentru a mari vizual camera, introdu in amenajare un finisaj metalic deoarece reflecta lumina.

Nu exlude culorile inchise. Indraneste sa folosesti albastru inchis. Un truc inedit de a face camera sa para mai mare consta in utilizarea aceleiasi culori (de exemplu, aceeasi nuanta profunda de albastru) la: pereti, plinta, mobilier, tavan etc. Astfel, se estompeaza limitele de camera, iar ochiul este pacalit sa creada ca incaperea e mai mare decat in realitate. Albastrul si verdele sunt culori potrivite in acest sens.

(Sursa foto: www.housebeautiful.co.uk)

 

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă