4.2 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăȘtiințăMetoda nr. 1 a Europei: Novakid învață copiii români limba engleză online...

Metoda nr. 1 a Europei: Novakid învață copiii români limba engleză online prin meta-jocuri și fir narativ

În 2021, platforma de învățare a limbii engleze pentru copii între 4-12 ani Novakid a devenit cea mai bună platformă online de engleza-ca-a-doua-limbă pentru copii de pe piața europeană, potrivit unui studiu J’son & Partners.

Această distincție a fost acordată după 4 ani de la crearea Novakid, prin care 400.000 de copii din 45 de țări ale lumii au învățat să pronunțe primele cuvinte în limba engleză, să citească, să înțeleagă desenele animate favorite în limba engleză și… jucăuș, să facă primii pași într-o lume plină de potențial, unde engleza este o limbă globală care conectează.

Eficiența metodelor de predare Novakid este reflectată în modul în care părinții percep progresul copiilor, lăsând la o parte laudele din partea comunității științifice și a metodologilor: 85% dintre părinți au văzut o îmbunătățire a nivelului limbii engleze al copiilor după doar 2-3 luni de cursuri Novakid.

novakid

Imersiunea totală în limbă – modul în care Novakid își aplică planul de învățământ

În timpul orelor Novakid, profesorii vorbesc doar în engleză elevilor. Această metodă se numește „imersiunea totală în limbă” și ajută copiii să dezvolte abilități conversaționale fără a memora mii de reguli și, implicit, fără stres.

Copiii înțeleg profesorul, aceștia lucrând conform unei metode speciale numite: Răspuns Fizic Total (TPR) – folosind expresii faciale și gesturi, astfel încât până și cei începători să poată înțelege cu exactitate toate instrucțiunile, să învețe noi sunete și cuvinte sau să aplice gramatica în vorbire.

Metoda TPR a fost dezvoltată de omul de știință american James Asher și are legătură cu felul în care copiii învață limba nativă. În afară de faptul că bebelușii sunt înconjurați de la naștere de mediul în care se vorbește limba, părinții combină elemente ale comunicării verbale și non-verbale. De exemplu, tatăl spune copilului „uită-te la mama”, arătând cu degetul spre aceasta. Copilul își însușește modelul prin repetarea frazei și a gestului, începând să îl folosească și el. Pentru învățarea unei limbi străine de la vârste fragede, Asher sugerează folosirea aceleiași metode naturale.

Învățarea limbii engleze prin joc, meta-joc și fir narativ

La Novakid, elevii învață engleza prin intermediul jocurilor și cercetării, a fabuloasei pisici Luna, ghidul care îi întâmpină pe copii înaintea fiecărei lecții.

„A învăța engleza a devenit pentru mulți o muncă grea, pentru că informațiile sunt prezentate într-o manieră plictisitoare, materialele nu sunt structurate, iar copiii trebuie să rețină o mulțime de cuvinte necunoscute. Folosind metoda jocului rezolvăm toate aceste probleme. În mod particular, datorită implicării centrilor emoționali de percepție ai studenților, crește puterea de asimilare a materialelor”, spune CEO-ul Novakid Max Azarov.

Această părere este susținută de unul dintre experții în domeniul gamificării, Gabe Zichermann: potrivit rezultatelor cercetărilor sale, folosirea mecanismelor de joc în procesul de învățare crește abilitatea de a dobândi noi deprinderi cu 40%, datorită, printre alte lucruri, dopaminei, care este produsă după completarea unei misiuni și primirea unei recompense.

Un program educațional care folosește realitatea virtuală și 3D

Pentru studenții mai mari, care deja vorbesc bine limba engleză, Novakid are un curs special, numit Explorator Virtual: mai mult de 70 de călătorii prin realitatea virtuală, în cele mai uimitoare părți ale lumii. Studenții Novakid se plimbă pe lângă o grădină cu sculpturi în Minneapolis, admiră inactivul vulcan Fuji în Japonia și chiar gustă virtual ecleruri de la faimoasa patiserie Julien, din Paris. De asemenea, îți poți împărtăși părerile cu profesorul în timpul orelor, bineînțeles, în limba engleză.

„Lucrul cel mai important este că studenții pot vedea și se pot plimba prin locurile discutate cu profesorul la ore. Elevii sunt interesați, sunt implicați în aventură, iar realitatea virtuală adaugă autenticitate procesului. Cursul se bazează pe metodologia învățare integrată subiect-limbă (CLIL). Fiecare lecție conține cuvinte și un set de construcții lexicale pe care elevii vor trebui să le folosească în timpul așa-ziselor plimbări sub îndrumarea profesorului”, spune Amy Kroveletskaya, directorul programelor educaționale Novakid.

Toate cursurile Novakid durează 25 de minute. Lecția se sfârșește înainte ca studenții să fie distrași de mesajele de pe messenger, de cățel sau de dorința de a se plimba. Potrivit studiilor asupra concentrării atenției copiilor până în 12 ani, 25 de minute este durata optimă a unei lecții: cel mic se concentrează bine, învață noi materiale, nu este obosit și nici plictisit.


Alege cel mai bun profesor și monitorizează-ți progresul

Părinții aleg profesorul de engleză al copilului lor din peste 1.200 de cadre didactice experimentate din toată lumea. Dacă programul profesorului nu vi se mai potrivește sau pur și simplu ați decis să încercați altceva, Novakid vă poate ajuta să găsiți un alt tutore.

În secțiunea Contul personal al părintelui (Parent’s personal account), puteți vedea progresul în învățarea limbii: noi cuvinte cu topicul „Vacanță” sau dificilul condițional de tip II, pe care cel mic deja a învățat să-l folosească în vorbire. Tot acolo puteți încărca contul, schimba programul și vedea înregistrările lecțiilor. Și cel mai frumos moment al fiecărui curs – zâmbetul copilului dumneavoastră fericit din timpul orelor – salvat în albumul personal.

Accesând website-ul https://www.novakidschool.com/ro/, părinții pot vedea activitățile propuse, profilurile profesorilor și, totodată, ofertele disponibile.

Cele mai citite

Un candidat cotat la „și alții”, intră detașat în turul doi al prezidențialelor

Călin Georgescu a avut o carieră profesională prolifică, activând în domenii care au survolat de la agronomie și mediu, până la diplomație internațională Călin Georgescu,...

Referendumul din București: Peste 60% răspunsuri „Da” la toate cele trei întrebări

Rezultatele parțiale ale referendumului organizat duminică în Capitală arată o susținere majoritară pentru cele trei propuneri supuse votului. Conform datelor anunțate de Autoritatea Electorală Permanentă...

Călin Georgescu, surpriza primului tur, a alergat sub radar

Creșterea spectaculoasă din sondaje din ultimele săptămâni a fost consolidată, în ciuda controverselor legate de campania sa pe rețelele sociale Călin Georgescu, unul dintre cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă