Compania chineză Winsun, aceeași companie care a reușit anul trecut performanța să printeze zece case în 24 de ore, a construit recent în orașul Suzhou două clădiri, una pe trei nivele alta pe cinci nivele, folosind doar o imprimantă 3D care reciclează deșeurile industriale, potrivit computerworld.com
Una dintre clădiri este o vilă pe trei nivele de 1100 de metri pătrați, iar celaltă este un bloc de locuințe cu 6 etaje. Blocul rezidențial este cea mai înaltă clădire imprimată 3D din lume, potrivit companiei.
A fost nevoie de o singură zi pentru a imprima primul nivel de bloc rezidențial, iar apoi de încă cinci pentru a pune celelalte nivele împreună. Practic, chinezii au reușit să construiască cea mai înaltă clădire printată 3D în doar șase zile.
În ceea ce privește vila, atât interiorul cât și exteriorul casei au fost create cu ajutorul companiei 3D de imprimare hi-tech.
Winsun a fost înființată în anul 2002 și este specializată în imprimante 3D destinate pentru construcții.
Imprimantele companiei au aproape 7 metri înălțime și lucrează pe straturi de materiale de construcții pentru a forma blocuri de construcție dens ambalate."Cerneala" este un amestec de ciment și fibre de sticlă.
Imprimantele Winsun folosesc o tehnologie ecologică, având în vedere că cerneala se poate face din materiale de construcții reciclate.
Winsun a anunțat că vrea să printeze în viitorul apropiat o clădire turn de 12 etaje.
În viitor, Winsun vrea să-și extindă facilitățile sale de imprimare și pentru alte 20 de țări. În acest an, se concentrează pe opt piețe, inclusiv Arabia Saudită, Turcia și SUA.