Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Ce telefoane mobile emit cele mai multe radiații

O instituție guvernamentală din Germania a difuzat un clasament în care sunt indicate nivelele de radiații emise de foarte multe modele de telefoane mobile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2019 - 15:26

Oficiul Federal German pentru Protecția Împotriva Radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) publică un tabel comparativ în care sunt indicate nivelele de radiații (SAR) pe care le emit, în timpul funcționării, foarte multe modele de telefoane mobile. 

În tabelul publicat pe site-ul instituției din Germania (http://www.bfs.de) sunt incluse atât modele de telefoane aflate în acest moment la vânzare, cât și modele scoase din fabricație, care s-au comercializat în anii trecuți.

Tabelul indică, separat, nivelul de radiații la nivelul capului (al urechii) și la nivelul corpului.

Conform acestui document, dintre modelele de telefoane aflate acum în comerț, cele mai mari cantități de radiații, la nivelul urechii, le emit modelele Allview P7 Pro (SAR 1,82), Xiaomi Mi A1 (SAR 1,75), OnePlus 5T (SAR 1,68), Allview X4 Soul (SAR 1,65) și Alcatel IDOL 5 (SAR 1,59).

Drept comparație, dintre modelele oferite de Samsung, cele mai mari nivele SAR le-ar avea Galaxy Note 8 (SAR 0,9) și Galaxy J 6 (0,809).

Dintre modelele oferite de compania Apple, cele mai mari nivele de radiații le au iPhone 7 (SAR 1,38) și iPhone 8 (SAR 1,32).

Comentarii

loading...