Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pandemia a înmulțit și diversificat atacurile cibernetice

Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică a publicat raportul anual și a stabilit cele mai periculoase tipuri de atacuri cibernetice pe care le-a identificat în 2019 și 2020.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2020 - 12:21

Atacurile cibernetice sunt în continuă creștere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate, mai răspândite și adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor, motivația este de natură financiară, atrage atenția Comisia Europeană.

Se înregistrează o creștere a phishingului, a mesajelor de tip spam și a atacurilor cu țintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă și de învățământ la distanță, de comunicare interpersonală și de teleconferință au modificat, de asemenea, spațiul cibernetic.

Primele 15 rapoarte de amenințări cibernetice sunt de natură tehnică și includ constatări, incidente majore, statistici și multe altele. Rapoartele privind amenințările sunt următoarele:
1. Programe malware
2. Atacuri bazate pe web
3. Phishing
4. Atacuri de aplicații web
5. SPAM
6. Denial of Service Distribuit (DDoS)
7. Furt de identitate
8. Încălcarea datelor
9. Amenințare din interior
10. Botnets
11. Manipularea fizică, deteriorarea, furtul și pierderea
12. Scurgerea informațiilor
13. Ransomware
14. Cyber Spionage
15.Cryptojacking

„Raportul combinat enumeră schimbarea majoră din peisajul amenințărilor din 2018 ca transformare a mediului digital condusă de COVID-19. În timpul pandemiei, infractorii cibernetici s-au văzut avansându-și capacitățile, adaptându-se rapid și vizând mai eficient grupurile de victime relevante.

Comentarii