Huawei mai tare la vânzări decât Samsung

Huawei a profitat de criza provocată de pandemie și a vândut cu peste 2 milioane de smartphone-uri peste Samsung în trimestrul al doilea, profitând de poziția de lider incontestabil în China.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2020 - 09:17

Huawei a reușit în a doilea trimestru din 2020 să depășească la vânzări Samsung, au calculat specialiștii pieței de telefonie mobilă de la Canalys, în ciuda restricțiilor impuse de SUA în ceea ce privește accesul mărcii chineze la produsele americane.

Huawei ar fi vândut în perioada aprilie – iunie 2020 un număr de 55,8 smartphone-uri față de „doar” 53,8 milioane produse similare livrate de compania Samsung, rivalul direct pentru supremația pieței mondiale.

Huawei a profitat de pandemia generată de Covid-19 și, în ciuda unei scăderi trimestriale de 5%, a profitat de supremația pe piața din China dar și de scăderea de peste 30% suferită la vânzări de rivalii de la Samsung.

Analiza Canalys, citată de News.ro, spune că trimestrul III ar putea aduce inversarea rolurilor cu un Samsung favorizat de lansarea noului telefon Galaxy Note 20 dar și cu un Huawei afectat major de lipsa din noile telefoane a accesului la Play Store și alte aplicații Google.

Comentarii