Google promite îmbunătățirea securității și o mai bună protecție a intimității

Google a anunțat că va lansa noi funcții menite a-i proteja suplimentar pe utilizatori în ceea ce privește securitatea și intimitatea.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2020 - 11:04

Google va trimite pe smartphone alerte de securitate ce vor acoperi aproape în totalitate ecranul în momentul în care algoritmii săi vor descoperi activități suspecte, solicitând astfel utilizatorilor să verifice dacă este vorba de o acțiune proprie ori dispozitivul este supus unei încercări de accesare neautorizată.

Alertele vor fi trimise în orice aplicație Google pe care o folosește utilizatorul la momentul depistării problemei de securitate iar Google anunță că vor fi operaționale în următoarele săptămâni, mai întâi pe iPhone și apoi pe cele cu Android.

Google lucrează la implementarea unei funcții prin care să nu permită unei alte persoane decât posesorul telefonului să folosească modulul de anulare a comenzilor audio înregistrate inițial de utilizator. Mai multe informații despre setările de securitate Google pot fi consultate de utilizatorii în Safety Center.

Google spune că a actualizat și Safety Center, portalul dedicat informării utilizatorilor săi pe teme legate de securitate şi intimitate. Acesta conţine acum mai multe informaţii, despre mai multe produse ale companiei.

Comentarii