10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPorsche are un nou șef, după mutarea lui Muller la Volkswagen

Porsche are un nou șef, după mutarea lui Muller la Volkswagen

Porsche AG va fi condusă de Oliver Blume, care va ocupa funcția de CEO. Postul rămăsese vacant după ce Matthias Muller a preluat conducerea întregului concern auto german, Volkswagen AG.

Consiliul de supraveghere al Porsche l-a ales miercuri pe Blume, de 47 de ani, în funcția de director general, o numire ce va deveni efectivă de la 1 octombrie. Blume a fost, de la începutul lui 2013, director de Producție și Logistică la Porsche, potrivit Agerpres.

De asemenea, Detlev von Platen, de 51 ani, va fi noul director de Vânzări și Marketing la Porsche începând cu 1 noiembrie, în locul lui Bernhard Maier, de 55 ani.

Citește și Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Platen a fost, timp de șapte ani, șeful Porsche în America de Nord.

Maier va deveni noul președinte al mărcii Skoda, ce aparține, de asemenea, grupului Volksvagen.

Vineri seara, Consiliului de Administrație al Volkswagen l-a numit pe șeful Porsche, Matthias Muller, director general al grupului auto german.

Matthias Muller, în vârstă de 62 de ani, vine în această funcție după demisia lui Martin Winterkorn pe fondul scandalului emisiilor poluante. Matthias Muller conducea compania Porsche din octombrie 2010 și a fost membru al consiliului de conducere al Volkswagen AG, președinte al Consiliului executiv al Porsche AG și membru al Consiliului de administrație al Porsche Automobil Holding SE.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă