13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTech5G de la Orange. Cea mai mare viteză, cel mai bun smartphone

5G de la Orange. Cea mai mare viteză, cel mai bun smartphone

Compania Orange le oferă clienților din România acces la reţeaua Orange 5G, care va disponibilă, pentru început, în orașele Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Pe această cale, românii beneficiază de viteze de internet de până la 1.2 Gbps pe mobil.

Clienţii Orange România devin primii din cadrul grupului Orange care obțin avantajele tehnologiei 5G. În România, reţeaua Orange 5G oferă viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, capabile să furnizeze utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

5G aduce nu doar cele mai mari viteze, ci şi latenţe reduse – adică un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut, de nivelul milisecundelor, ceea ce permite, de exemplu, circulația maşinilor autonome, ce pot comunica între ele în timp real, sau transmiterea unui  concert live prin intermediul ochelarilor VR.

Foto: Mihai Diac

Serviciul Orange 5G este însoțit de lansarea în România a telefonului Samsung Galaxy S10 5G, primul telefon Samsung 5G lansat în România. El este disponibil exclusiv la Orange, în rate lunare de 47 de euro. În plus, clienţii pot beneficia gratuit de conectivitate sporită cu serviciul Number Share, pe care Orange îl lansează în România alături de ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE. Serviciul Number Share permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive, fără a necesita conexiune Bluetooth sau Wi-Fi.

Ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv în oferta Orange, pentru o rată lunară de 14 euro, putând fi achiziţionat împreună cu telefonul Samsung Galaxy S10 5G.

“Prin lansarea 5G de astăzi facem un pas important spre următoarea generație de rețele mobile și de servicii ale viitorului. Rețeaua comercială Orange 5G este rezultatul seriei de teste realizate alături de parteneri strategici, precum și al investițiilor constante realizate de Orange România în infrastructură. Astfel, oferim clienților noștri cea mai mare viteză 5G din România și, în exclusivitate, servicii de top – Number Share, eSIM şi HD Voice Plus, ce aduc o experiență de conectivitate completă”, a precizat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă