21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportVosganian îi răspunde lui Ponta: Guvernarea USL nu este fabrică de şomeri

Vosganian îi răspunde lui Ponta: Guvernarea USL nu este fabrică de şomeri

Ministrul Economiei, Varjuan Vosganian a subliniat, miercuri, în problema ordonanţei de urgenţă pe tema concedierilor din companiile energetice, că actuala guvernare nu este o fabrică de şomeri.

El a subliniat că nu poate fi vorba despre o fabrică de şomeri în condiţiile în care, raportat la perioada 2011-2012 a exista o suplimentare a locurilor de muncă pentru 140 de mii de persoane.

„Vreau sa închei disputa conform căreia guvernarea noastră este una de şomeri (…). Acest proiect a fost inclus in proiectul legislativ al Guvernului, discuţia nu este neprevăzută (…).Ministerul Justiţiei ne-a şi transmis aviz favorabil pentru acest proiect (…). Această orodnanţă reia textul ordonanţei 116 din 2006”, a explicat Varujan Vosganian.

El a precizat că ordonanţa luată în discuţie „conţine elemente noi ce ţin de legislaţia muncii şi de drepturile salariaţilor”.

Citeşte şi Ponta, în RĂZBOI cu Vosganian: Ministerul Economiei a RETRAS proiectul cu concedierile din companiile energetice la cererea premierului

„Noutatea acestor acte este că statul în calitatea sa de angajator oferă un sistem de protecţie disponibilizărilor, nu este un semnal de alarma, nu este un avertisment, nu este anunţarea unei stări de calamităţi pe piaţa muncii”, a sublinia ministrul Economiei.

Vosganian a mai spus că actul nu face altceva decât să lărgească drepturile salariale.

„Acest act a fost creat în aşa fel încât să nu pierdem locuri de muncă. El a fost acceptat de sindicate”, a declarat Varujan Vosganian.

„Având în vedere această dezbatere care s-a creat (…), eu i-am rugat pe colegii mei să avem o;i  nouă discuţie cu sindicatele care să se încheie cu un comunicat care să se adreseze opiniei publice care sa ridice orice dubiu cu provire la aceast OU”, a mai spus ministrul Economiei.

„În acord cu premierul am decis sa retragem proiectul, să reluăm discuţiile cu sindicatele şi apoi să îl repunem pe site pentru dezbatere”, a conchis Varujan Vosganian.

 

Cele mai citite

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă