Dumitru Avram spunea despre tribun ca soca prin lipsa de modestie si expresii de prost-gust. Deputatul PRM Dumitru Avram ar fi redactat in iulie 1977 o nota informativa, denumita "Corneliu Vadim Tudor", in care ar fi raportat Securitatii aspecte privind comportamentul agresiv al presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor. Printre altele, gazetarul Vadim ar fi obisnuit sa-si jigneasca colegii de la agentia de stiri Agerpress, ar fi cerut o masina "ca sa mearga la o femeie" si i-ar fi spus directorului general adjunct al agentiei, Adrian Ionescu, ca nu ii recunoaste nici un merit de ziarist. Potrivit Directiei de Investigatii a CNSAS, deputatul PRM avea numele de cod "Dumitrescu", iar nota urma sa fie folosita la dosarul liderului PRM. Vadim nu a dorit sa faca nici un fel de comentariu pe marginea subiectului.
Deputatul PRM Dumitru Avram ar fi dat Securitatii note informative despre presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, in care spunea despre tribun ca soca prin lipsa de modestie si expresii de prost-gust. Contactat de "Romania libera", Vadim a spus ca nu doreste sa faca nici un fel de comentarii.
Potrivit actelor aflate la Tribunalul Bucuresti, pe baza carora CNSAS cere ca deputatul sa fie declarat colaborator al fostei Securitati, Avram a intocmit intre 1975 si 1981 note informative, sub numele de cod "Dumitrescu" despre, "redactori cunoscuti cu manifestari sau legaturi suspecte" din redactia agentiei de stiri Agerpres.
Deputatul PRM ar fi redactat, in iulie 1977, o nota informativa denumita "Corneliu Vadim Tudor", in care ar fi afirmat despre liderul PRM ca "de la inceput a socat in mod neplacut pe toata lumea prin lipsa sa de modestie, prin aerul superior cu care ne trata pe toti, indiferent de varsta". Avram ar fi relatat ca Vadim obisnuia sa isi jigneasca colegii cu apelativele "turnator", "pigmeu", "ratat" si ca ii este greu sa reproduca expresiile "de cel mai prost gust" pe care le folosea Vadim. Parlamentarul ar fi fost deranjat, in acea vreme, ca liderul PRM participa la manifestari de cel mai inalt nivel "datorita relatiilor bune cu directorul general" care, ar fi consemnat Avram, isi dadea seama de obrazniciile lui Vadim. Deputatul PRM a mai scris ca Vadim s-ar fi dus o data la secretara directorului general si i-ar fi cerut o masina "ca sa mearga la o femeie".
Sursa "Dumitrescu" ar mai fi povestit despre un conflict intre directorul general adjunct al Agerpress, Adrian Ionescu, si Vadim, care a pornit de la intarzierea la serviciu a celui de-al doilea. In timpul discutiei, redactorul Vadim i-ar fi spus directorului general adjunct sa paraseasca biroul in care se afla pentru ca nu ii recunoaste nici un merit de gazetar, se arata in nota de la dosar. In documentele depuse de Directia de investigatii a CNSAS se arata ca nota informativa a fost ceruta pentru a-l cunoaste mai bine pe Vadim, care facea parte din grupul de protocol ce il insotea pe Ceausescu in tara si in strainatate.
Nota urma sa fie folosita la dosarul liderului PRM. Jurnalist la Agerpress intre 1970 si 1986, deputatul PRM ar fi primit sumele de 200 lei in 1976, 500 lei in 1977 si 700 lei in 1981 pentru informatiile oferite Securitatii in dosarul "Problema Presa".
» Vadim Tudor isi considera colegii de la Agerpress "turnatori", "pigmei" si "ratati"
» Presedintele PRM folosea masina directorului general al agentiei de presa comuniste pentru a se duce la femei.