18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportVadim Tudor strânge bani pentru o statuie a lui Iisus pe Tâmpa

Vadim Tudor strânge bani pentru o statuie a lui Iisus pe Tâmpa

Preşedintele Partidului România Mare (PRM), europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Chiheru de Jos, că doreşte ridicarea unei statui a lui Iisus Hristos pe Muntele Tâmpa, după modelul celei din Rio de Janeiro, potrivit Agerpres.

De proiect se va ocupa Anca Petrescu, arhitect al Casei Poporului.

„Vreau ca, începând de la anul, să strâng banii pentru a ridica o statuie a lui Iisus Hristos pe Tâmpa, în inima Ardealului românesc, oraşul mamei mele. Ştiţi statuia din Brazilia (din Rio de Janeiro -n.r.) dar şi cea de la Lisabona (Monumento Cristo Rei – n.r.), care o copiază. Visul meu e ca, după ce am ridicat două statui – la Cluj Napoca a lui Woodrow Wilson, preşedintele Americii şi la Braşov al lui Yitzhak Rabin, premierul martir al Israelului – pe Tâmpa, unde era statuia lui Arpad, dărâmată de armata română cu tunurile în septembrie 1916, când am trecut noi Carpaţii să ridic statuia lui Isus(…)”, a arătat Vadim Tudor.

Europarlamentarul PRM a susţinut că va vorbi cu autorităţile portugheze şi cu cele braziliene pentru a cere un eventual acord şi pentru a vedea materialul din care cele două statui sunt confecţionate. ‘Eu am văzut-o pe cea de la Lisabona. (…) Să văd exact. O însărcinez pe Anca Petrescu să facă proiectul. Să exorcizăm locul unde a fost statuia lui Arpad acolo, să domine toată Ţara Bârsei’, a spus liderul PRM.

Statuia din Rio de Janeiro este aşezată pe vârful muntelui Corcovado, are o înălţime de 38 de metri şi este situată la 710 metri deasupra mării, astfel încât poate fi observată din toate părţile oraşului, iar replica sa portugheză, este în vârful unui deal la aproximativ 110 m înălţime pe malul de sud al râului Tejo şi poate fi văzută de la distanţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă