13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportUSL Cluj strânge semnături împotriva descentralizării

USL Cluj strânge semnături împotriva descentralizării

Uniunea Social-Liberală Cluj a început, astăzi, o acţiune de strângere de semnături în rândul locuitorilor judeţului, prin care oamenii să se pronunţe în legătură cu reorganizarea administrativ-teriotorială, relatează Mediafax.

„În ultima şedinţă a CJ Cluj, colegii de la putere nu au dorit să introducă referendumul pentru reorganizare, având o reţinere să se întoarcă la popor. Am hotărât cu colegii din PNL ca USL Cluj să înceapă, de luni, o campanie de strângere de semnături, prin care dorim să consultăm populaţia judeţului, a comunelor, oraşelor şi municipiilor, dacă vor clujenii să se desfiinţeze localităţile lor şi judeţul Cluj. Sperăm să strângem până în septembrie câteva zeci de mii de semnături, iar în cazul viitoarelor dezbateri despre reorganizare vom veni cu argumentul că zeci de mii de cetăţeni nu vor desfiinţarea judeţului”, a spus preşedintele PSD, Remus Lăpuşan.

Pe listele de semnături va apărea titlul „Băsescu, Boc, Apostu şi Tişe vor să desfiinţeze judeţul Cluj şi comunele clujene!”, clujenii având posibilitatea să semneze dacă nu sunt de acord cu acest lucru, a mai declarat Lăpuşan.

Primii care au semnat listele sunt preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, şi deputatul PNL, Horea Uioreanu.

În plus, deputatul PNL, Horea Uioreanu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că acţiunea de strângere de semnături va avea loc în comun de PSD şi PNL în toate localităţile judeţului Cluj.

„Această campanie ne va arăta ce vrea populaţie şi care e starea de spirit din localităţile judeţului. Cred că vom avea succes”, a spus deputatul liberal.

UDMR respinsese toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă