13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiUrmează un nou capitol pentru Ana Bărbosu! Gimnasta și-a stabilit un nou...

Urmează un nou capitol pentru Ana Bărbosu! Gimnasta și-a stabilit un nou obiectiv

Gimnastica românească sărbătorește întoarcerea uneia dintre cele mai promițătoare tinere talente, Ana Maria Bărbosu, care reîncepe pregătirile alături de lotul național.

După o vacanță bine meritată și câteva săptămâni de relaxare, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris se pregătește să îmbine antrenamentele intense cu rigorile școlii.

Ana Maria Bărbosu a revenit recent la Deva, unde lotul de senioare al echipei naționale de gimnastică va relua pregătirile după un an petrecut la Izvorani. După perioada de succes de la Paris, Bărbosu își reia rutina zilnică, dar acum cu un nou obiectiv pe termen scurt: examenul de Bacalaureat. În timp ce se pregătește pentru acest pas important, sportiva în vârstă de 18 ani se confruntă cu provocarea de a echilibra cerințele academice cu cele atletice.

Întoarcerea la Deva și pregătirile pentru Bacalaureat

„Sunt mai liniștită acum, am avut un pic de pauză și acum încep să se așeze toate lucrurile. Mă întorc din nou în colectivul de fete și de antrenori, și încep să combin antrenamentele cu școala,” a declarat Ana Maria Bărbosu pentru Sports Net. Deși a fost concentrată pe Jocurile Olimpice, ea recunoaște că a simțit dorința de a reveni la școală și de a se reconecta cu profesorii și colegii.

Bărbosu este în clasa a XII-a și va trebui să se pregătească intens pentru examenul de Bacalaureat. „Mi-a fost dor și de școală, de profesori, de doamna dirigintă și cred că este cea mai bună alegere pentru că anul acesta este anul cu BAC și avem nevoie de o ușurință în transportul între școală și antrenamente,” a spus ea.

În plus, gimnasta va beneficia de ajutorul mamei sale, care este profesoară de limba română. „Mizez pe română, având-o pe mama profesoară, îmi va fi mai ușor să mă pregătesc. Clar o să mă ajute cu orice am nevoie, în special pe partea de gramatică,” a adăugat Ana Maria.

Vacanța după Jocurile Olimpice a fost o oportunitate de relaxare pentru Ana, care a profitat de timpul liber pentru a se reconecta cu familia și prietenii. De asemenea, s-a apucat de școala de șoferi, dar a decis să amâne folosirea automobilului de lux oferit de Ion Țiriac, preferând să învețe pe o mașină manuală înainte de a trece la cea automată.

Ana Maria Bărbosu, care abia acum începe să conștientizeze impactul performanței sale olimpice, a recunoscut că este ciudat să fie atât de cunoscută și să fie oprită pe stradă pentru autografe. „E ciudat pentru mine, când am ajuns acasă, lumea m-a oprit pe stradă, m-a felicitat. Nu sunt obișnuită cu așa ceva,” a spus ea.

Reîntoarcerea Anei Bărbosu la rutina zilnică de antrenamente și la școală reprezintă începutul unei noi etape în cariera sa, una în care va continua să-și demonstreze dedicarea și talentul atât în gimnastică, cât și în educație.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă