30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportUPDATE. VIDEO. Băsescu: Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului....

UPDATE. VIDEO. Băsescu: Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului. Iohannis ar fi un câştig pentru Justiţie şi Interne. România are un raport bun pe 2013

Traian Băsescu: USL nu se va sparge
”E clar că USL va rămâne, pentru că pierd amândoi. Ponta ar avea o majoritate la limită, iar Antonescu, dacă iese, după mine în 30 de zile nu mai e preşedintele PNL. Sunt condamnaţi să stea împreună şi să piardă împreună.  Cred că Antonescu a înţeles că nu va fi candidat. Cred că ar trebui să aibă că principal obiectiv ieşirea onorabilă dintr-o capcană pe care i-a întins-o PSD când a format USL. A fost un naiv dacă a crezut în ce i-a spus Ponta şi crezând că Ponta poate impune PSD să-l aibă candidat la prezidentiale”.

Citeşte şi: Băsescu: Dacă iese din Guvern, Antonescu pierde şefia PNL în 30 de zile

După europarlaentare, PNL porobabil se va dumiri şi vor veni că nişte oameni înfrânţi în propriile idei utopice, că Băsescu e duşmanul. Le-aş dori să fi făcut pentru România cât am făcut eu, dar deocamdată distrug. Şi-au făcut un inamic din Băsescu, în regulă, dar inamicul pleacă, care le mai e obiectivul? În PNL foarte mulţi sunt de stânga. I-a acreditat presă, lumea, ei, suntem de dreapta. Uitaţi-vă cum a distrus Tăriceanu echilibrele macro de dragul PSD, să stea la putere
El şi acum va strigă vreau cu PSD, e un om de stânga, categoric, oricât îl etichetează unii după papion. Stroe e de stânga, Ionescu Quintus e de stânga, oricând s-ar fi pupat pe gură cu Iliescu decât cu Român.

Pilonul doi de pensii:

”Cred că ar fi o mare greşeală, pentru că fondurile private de pensii au investit cea mai mare parte a banilor în bonuri de stat româneşti
Este singură modalitate de a aduce ceva în plus la pensie. Eu cred că e o măsură care nu trebuie distrusă, a fost o soluţie bună”.

Discuţia cu Joe Biden:

Tema principală a fost situaţia regională, s-a spus foare eliptic, vicepreşedintele a vrut să fie analiză noastră pe Ucraina, Moldova, sudul Balcanilor, Herţegovina, unde sunt probleme majore. Regiunea pare a fi într-un cerc de instabilitate. După ce i-am prezentat punctul nostru de vedere la regiune, unul din semnalele date de Biden a fost legat de statul de drept. Atenţia, stabilitatea statului de drept , a instituţiilor e fundamentală”.

În discuţie a încheiat cu acest subiect, voia să-l poată pune pe site că semnal pentru toţi politicienii din România: atenţie la statul de drept.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/cc7d1f199f58eb11bc1e8c0a28e57624/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

”SUA nu au redus niciun fel de suport financiar pentru Moldova. Aş spune altceva, că om care simte foarte bine: imediat după instalarea preşedintelui Obama, s-a simţit o retragere a SUA din România, că interes. Din punct de vedere al politicii externe, nu au mai avut printre priorităţi Europa de Est. În opinia mea e o revenire a SUA în regiue după ce au constatat că Europa nu a fost foarte eficientă. Un reper a fost Vilnius. Pe ansamblu, pactul de Est a fost un mare eşec, prin întoarcerea cu 180 de grade a Ucrainei şi Georgiei”.

”Săptămâna asta se votează în plenul PE pentru vizele Moldovei. În orice consiliul, doar trebuie andosata şi devine efectivă la 20 de zile de la publicare. Eu estimez la sfârşitul lui martie se încheie procesul, mai trec 20 de zile, aprilie – mai, şi totul depinde de cât de rapid Chişinăul emite paşapoartele biometrice. Eu zic că în iunie cetăţenii Republicii Moldova circulă fără vize”.

Am discutat cu Barosso şi Van Rompuy

Am discutat cu Barosso şi nu numai cu el, şi cu Van Rompuy. A fost ministrul olandez de externe aici. Sper că Ponta şi ministrul de externe au reuşit să explice. Înainte de raportul MCV am discutat cu Van Rompuy şi am solicitat expres că raportul să reflecte evoluţiile instituţiilor şi să fie capitol separat partea politică. Se vede foarte clar că instituţiile funcţionează şi sunt în progres – ANI, DNA, ÎCCJ, Parchetul, CCR. Când venim la Parlament se constată risc de instabilitate a legilor datorită majorităţii parlamentare
Fraţilor, Schengen e despre instituţii”.

Citeşte şi: Băsescu, despre raportul MCV: Toate instituţiile au făcut progrese, mai puţin Parlamentul

”România are un raport bun pentru 2013, la frontiere ne comportam că un stat membru. MCV îmi arată instituţiile funcţionând şi politicul cu mare probleme. Pe politicienii britanici nu o să-i educăm , cum nu reuşim să-i educăm nici pe ai noştri. Este oportunism, incultură, lipsă de pro-europenism. România trebuie să devină după acest raport care separă instituţiile, extrem de consistenţă în a susţine intrarea în Schengen, chit că în două faze.

Altfel avem tot dreptul să ne simţim marghinalizati, într-o zonă în care Ucraian îşi pune problemă să meargă în zonă eurasiatica, unde vrem Moldova în zonă europeană, într-o zonă unde nu mai avem nevoie de intervenţia politrucilor din UE. Şi occidentalii au oameni care trăiesc din minciună, politicieni”.

Iohannis ştie germană. Susţinerea Germaniei ar fi foarte importantă. Stroe dădea din mâini pe acolo

La JAI, când se discută Schengen, merge ministrul de Interne şi Iohannis ar fi un mare câştig în JAI pentru că vorbeşte în mod cert cel puţin germană. Stroe dădea din mâini pe acolo, nu avea dialog, contact direct, trebuia să transita prin secretară.
Iohannis ar fi un câştig, de limbă germană, important. Susţinerea Germaniei ar fi foarte importantă”.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/80c3428cc3f9a71f66a969d5cb2a2529/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

”Ştiţi că eu m-am opus desemnării lui că premier atunci când s-a făcut la Grivco, la Voiculescu, acum se pare că a fost o iniţiativă a PNL. Neconsiderând că ar fi afectată de interesele lui Voiculescu, o susţin. Un primar să nu credeţi că nu e obişnuit să dea dispoziţii sau că are complexe.  Nu cred că îi suflă în ciorbă generalii unuia care a exercitat funcţia de primar. Voiculescu creează aceste crize, el le opreşte”

Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului

”A fost criză grea în România în 2009- 2010, şi nimeni nu a îndrăznit să spună BNR ce să facă.
Teamă mea e să nu pice sub control politic BNR. Mai am un argument care mă îngrijorează: România pentru a nu fi decuplată de statele euro a fost printre statele în avangardă aranjamentelor că ceea ce se stabileşte pentru statele euro să fie valabil şi pentru cele non-euro.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/c18c4e68d0a2aa198cf254f07224bf5a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

Citeşte şi: Băsescu: Nu vreau ca BNR să ajungă la cheremul Guvernului

Din acest motiv am declarat la Consiliul European din iulie 2013 că România vrea să facă din Uniunea Bancară. Nici pînă acum nu s-a mişcat ceva important, nu a venit acţiunea BNR şi a guvernului care să spună Da, vrem să facem parte din Uniunea Bancară. Măcar noificarea scrisă trebuia făcută”.

”Sigur, aici există un risc – rog bancherii să mă scuze – cînd intri în Uniunea Bancară. Anul acesta au început testele de stres la bănci, pentru a constată stabilitatea băncilor. Nu ştiu de ce avem această întîrziere. Ştim ce avem de făcut”.

Voiculescu este stăpânul lui Ponta

Voiculescu e stăpînul lui Victor Viorel Ponta. Un om slab a căzut lesne în plasă acestui Voiculescu, din păcate pentru România. Cum să fie credibil Crin Antonescu când el semnase să-i dea unui turnător funcţia de preşedinte al Senatului în 2012?”

Citeşte şi: Băsescu: Voiculescu este stăpânul lui Victor Viorel Ponta

”Voiculescu are un rol mult prea mare în deciziile politice ale premierului şi influenţează mult prea puternic arhitectură politică a majorităţii. Cei care au dubii să se uite cum s-a înregistrat căderea economică în 2008.

În noiembrie 2008 a fost o prăbuşire. La fel s-a întîmplat şi în T4 din 2013, cînd creşterea a fost peste estimări. Dar creşterea e rezultatul unor acumulări. Practic, ce s-a acumulat? Investiţii începute în timpul guvernului Boc, care s-au achitat acum (investiţii industriale, investiţii străine, fonduri europene).
Este rezultatul unor decizii luate în 2009, în 2010, plus anul agricol bun din 2013.
În 2013 s-a decontat foarte mult al tronsoanele de autostradă începute în timpul lui Boc, ceea ce a adus circa 5 mld euro din fonduri europene”.

Ponta şi Antonescu se acuză reciproc de colaboraţionism cu mine

Dacă aţi observat, ei alternează: când Crin îl acuză pe Ponta de colaboraţionism cu mine, cînd invers. Ei sunt toxici pentru democraţia din România. Amîndoi sunt toxici pentru România. Spuneam că premierul plagiator Victor Ponta este corupt, traficul de influenţa cu terenurile către baronul de Brăila Bunea-Stancu. Rompetrol e un alt act de corupţie. CFR Marfă – Gruia Stoica, aduceţi-va aminte ce presiuni făcea pe mine. Iar acum, uitaţi-vă la preluarea în subordine directă a premierului a Transgaz şi Transelectrica, unde urmează să se vîndă acţiuni”.

O să-i fac plângere penală lui Ponta

Nu este departe ziua când voi face plângere penală pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu, lui Ponta. Am cerut deja unui grup de jurişti să vedem dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii. Nu am alte informaţii decât cele publice.Sunt abuzuri legislative, abuzuri prin care îşi serveşte clientela politică prin acordarea de terenuri”.

Citeşte şi: Băsescu: Este posibil să depun plângere împotriva lui Ponta, pentru abuz în serviciu

”Crin Antonescu a înţeles un lucru pe care eu l-am înţeles acum vreo 12 ani: că cel mai mare risc e să te dai pe mînă unui om corupt deţinător de mijloace mass-media. Aduceţi-va aminte că am avut în campanaie din 2009 toate trusturile de presă împotrivă mea. Dar eu nu am acceptat compromisul cu oameni că Voiculescu, Vîntu, Patriciu chiar. Patriciu nu e condamnat încă, dar ceilalţi doi da”.

Guvernul funcţionează cu măsuri care încalcă Constituţia

”Guvernul funcţionează cu măsuri care încalcă Constituţia. Avem deja trei miniştri care şi-au depus demisia. Este un nou abuz al lui Victor Viorel ponta, unplagiator de altfel. Suntem în stitul de a guverna neconstituţional. El crede că şi Guvernul funcţionează ca şi doctoratele”.

Citeşte şi: Băsescu: Ponta guvernează neconstituţional şi face abuz de putere

”Ponta nu a publicat în Monitorul Oficial demisiile lor. Este un abuz de putere”.

”Crin Antonescu şi Victor ponta sunt politicieni necopţi. Nu au simţul responsabilităţii pentru ţară”.

1.200 de kilometri de frontieră instabilă

”Obiectivul major este stabilitatea. La primăvară vor începe lucrările.  Politicienii la acest nivel trebuie să se uite la hartă. Ce vedem? La vecinii noştri, vedem la sud herţegovina în profundă instabilitate, la nord şi sud-est avem Ucraina extrem de instabilă, plus Republică Moldova, unde sunt multe elemente de instabilitate.
Deci peste 1200 km de frontieră instabilă. Cum îţi permiţi tu că în România să te joci de-a instabilitatea?”

Sunt articole din Constituţie care puteau fi scrise şi de traficanţii de etnobotanice din Piaţa Chibrit.

”Sunt 85 de articole din Constituţie care trebuiesc refăcute, conform recomadărilor CCR. Este o lipsă de profesionalism”. 29 de articole nu sunt în limbaj constituţional. Tot atât de bine puteau să le scrie şi traficanţii de etnobotanice. Alte 15 articole trebuie eliminate.

Asta arată de ce avem în Parlament acţiuni împotriva ţării.

Revizuirea este eşecul USL

Nu se pune problema amânării.  Ei se vor mai agita ca să îndulcească eşecul, dar nu vor putea să-şi atingă obiectivele. Unul din obiective era desemnarea premierului prin automatism, ceea ce nu se poate într-o democraţie.

Citeşte şi: Băsescu: Tentativa de reviziurea a Constituţiei va fi un eşec

PSD ar fi avut premier veşnic, dar România nu ar fi avut Guvern. Ne-ar trimite în alegeri anticipate după fiecare alegeri”.

Ştire în curs de actualizare.

 

 

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă