18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportUPDATE. Ponta îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi, la ora 14.00

UPDATE. Ponta îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi, la ora 14.00

UPDATE: Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni, că şedinţa comună pentru prezentarea de către premierul Victor Ponta a programului se va desfăşura, marţi, începând cu ora 14.00, relatează Mediafax.

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat că membrii Birourilor reunite au stabilit, cu unanimitate de voturi, că şedinţa de plen reunit al celor două Camere se va desfăşura marţi, la ora 14.00.

El a mai spus că, potrivit Constituţiei, în termen de trei zile de la prezentarea programulului de către premier se poate introduce o moţiune de cenzură.

Dumitrescu a mai spus că eventuala moţiune de cenzură va fi dezbătută, apoi, în termen de cinci zile. „Dacă joi trec cele trei zile, luni sau marţi e posibil să se dezbată o moţiune de cenzură”, a spus Dumitrescu.

Guvernul a trimis Parlamentului, săptămâna trecută, programul pe care îşi va asuma răspunderea.

Conducerea Parlamentului va convoca, luni, şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, iar marţi, Victor Ponta îşi va angaja în faţa lor răspunderea pentru noul program politic, conform Digi 24.

Citeşte şi: Erori de redactare în programul lui Ponta: salariul minim e mai mare. Revizuirea Constituţiei nu apare

Apoi, opoziţia are trei zile la dispoziţie să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului, în cazul în care consideră necesar.

Citeşte şi: Ponta: O moţiune de cenzură nu va trece în Parlament

Documentul care poate duce la demiterea Executivului, trebuie să adune semnături de la 143 de parlamentari. Dacă opoziţia nu se pune de acord să iniţieze o moţiune de cenzură, programul politic al Cabinetului este considerat adoptat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă